Debat: Gode oplevelser gror i frodig muld


Debat: Gode oplevelser gror i frodig muld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: I denne uge fik vi en god oplevelse. En lille flok skoleelever fra København var på lejrskole i Bogenseområdet. De havde fået til opgave at finde Hempels gård i Bogense. De ringede på og spurgte, om vi kunne hjælpe. Det kunne vi og henviste også til Nordfyns Museum, hvis der var mere, de gerne ville vide eller have uddybet. Som tak for det gode råd fik vi en lille buket blomster, som de have gået og krammet i hånden. De var næppe taget til Beldringe.

Museumsvæsenet på Nordfyn er noget, som embedsmænd i omstillingskataloget sætter spørgsmålstegn ved. Flyt det til grænsen mod Odense! Hvem skal passe samlingerne? Hvad med tilgang?

Biblioteksvæsenet? Søndersø og Otterup biblioteker skal nedrives. En amputeret biblioteksservice med udelukkende selvbetjening og begrænset udvalg i Søndersø er manglende forståelse for et biblioteks opgaver. Med kendskab til biblioteksbrugere på Nordfyn er erfaringen, at beboerne i Søndersø har samme behov som i Bogense og Otterup. Otterup Bibliotek skal også nedrives og genopføres bynært? Fra Otterup Bibliotek tager det fem minutter at gå på den ene led og syv minutter på den anden i bymidten. Opfør det nye Otterup bibliotek samme sted.

Forslagene betyder afvikling og vidner om historieløshed retrospektivt. Teknologiske løsninger er ikke svar på alle adgangs- og brugerbehov. Regnearket har afsløret en basal mangel på kulturel forståelse og fornemmelse for selvforståelse i Nordfyns Kommunes samfund. Bogense har en over 700 år gammel historie. Otterup har sin historie og Søndersø har sin.

I omstillingskataloget er ikke beskrevet konsekvenser. Vi håber, at politikerne har indsigt og tilstrækkelig kulturforståelse til at gennemskue hulheden. Det er jo altid nemmere at forholde sig til asfalt på vejene end til borgernes åndelige og kulturelle liv og behov.

Vi tør næsten ikke nævne teletaxa - uha. Vi håber, at borgmester Morten Andersen får styr på tropperne al den stund, det gode politiske samarbejde flere gange er blevet fremhævet ligesom den gode økonomi i kommunen. Kan vi så sammen dyrke den frodige muld? Håbet er jo altid det sidste, der dør.

Debat: Gode oplevelser gror i frodig muld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce