Debat: Genindfør frisklavet mad til ældre, tak


Debat: Genindfør frisklavet mad til ældre, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Birte Petersen, pårørende, Søndergade, Middelfart
Billede
Lokaldebat. 

Ny ordning med frisklavet varm mad om aftenen til plejehjemsbeboerne og opvarmet kølemad til ældre i ældrebolig.

Før 1. september spiste min mor, som bor i ældrebolig, sin varme frisklavet mad om middagen i cafeen på Skovgades Plejecenter i selskab med andre ældre. Smørrebrødet spiste hun hjemme ved 19-tiden.

Efter 1. september er det ikke længere sådan, da beboerne på kommunens plejecentre nu får varm mad om aftenen. Det bevirker, at der nu kun er mulighed for at købe smørrebrød i cafeen om middagen, hvilket min mor gør for at være lidt sammen med andre mennesker end dem fra hjemmeplejen, som kommer i løbet af dagen.

Det varme måltid er ikke længere frisklavet, men kølemad som hjemmeplejen kommer og varmer cirka 17.30.

Desværre er min mor ikke sulten så tidligt, så hun spiser nu endnu mindre end tidligere. Jeg er bekymret for, at det skal gå ud over hendes helbred og har forelagt hjemmeplejen problemet, men svaret var, at vi skal være glade for, at hun "først" skal spise ved 17.30-tiden. Andre får deres mad allerede lidt i 17!

Vi er overhovedet ikke glade, jeg er stadig bekymret.

Systemet kan ikke tilpasses brugerne - de skal bare rette ind og tilpasse sig og være sultne, når det passer ind i vagtplanen.

Om ordningen er god for plejehjemsbeboerne, ved jeg ikke, men den er i hvert fald skidt for mange ældre i ældreboligerne. Ændringen er indført uden at høre brugernes mening først, måske fordi man havde en forudanelse om, at det ville blive et "nej tak"?

Ordningen giver ekstra arbejde til hjemmeplejen, da der nu er en noget større gruppe, som nu skal have hjælp til at varme maden. Har kommunen mon ansat ekstra personale til at varetage opgaven, eller skal den gamle stab endnu en gang løbe lidt hurtigere og endnu en gang få mindre tid til omsorg?

Jeg håber, beslutningstagerne har en rigtig dårlig smag i munden efter at have gennemført denne forringelse på ældreområdet, og at man i kommunen vil arbejde seriøst på at give beboere i ældreboligerne mulighed for igen at kunne få frisklavet varm mad på plejecentrene.

Er det ikke et beskedent ønske for de mennesker, som har været med til at skabe vores velfærdssamfund?

Velbekomme!

Debat: Genindfør frisklavet mad til ældre, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce