Debat: Flygtning chikanerer Folkekirkens Nødhjælp
Af: Hans Petersen
Heibergsvej 22
Kerteminde

Hvad er det dog for et såkaldt kompromis, at Link (Foreningen for: Lettelse af Integration af Nydanskere i Kerteminde-området, red) fremkom med lørdag i skiltestriden på torvet, hvor positivt tanken bag forslaget end er? Det betyder, at Fadi Kiki får sin vilje, og det er ikke fair mod Folkekirkens Nødhjælp, som mener skiltet har betydning for deres omsætning.

Det er et paradoks, at Folkekirkens Nødhjælp, der uegennyttigt samler penge ind til hjælp ude i verden også til Kiki´s hjemland, og jo flere penge butikken får ind jo flere kan de bl.a. sende til Syrien, at de skal opleve chikane fra en tidligere flygtning.

Efter at han rykkede ind med sin isbutik har han ligget i konflikt med genbrugsbutikken med mange konfrontationer over skiltet, og som også betød beskyldninger mod kirkens medarbejder for at være racist, og med vanvittige påstande om at genbrugsbutikkens skilt forvirrer hans kunder og skader hans omsætning.

Det, der nu skader hans omsætning, er hans opførsel mod genbrugsbutikken, og det bekymrer ham nu. Det skulle han havde tænkt på tidligere.

På forespørgsel om hvorfor skiltet ikke må stå på torvet, som det har gjort i tolv år, oplyser Fadi Kiki at det er hans plads og ikke hans problem.

Hvor er ydmygheden, tolerancen og taknemmeligheden over, at Danmark tog imod ham og gav ham samme muligheder som andre danskere, i stedet for måske at være endt i en flygtningelejr?

Kompromisset med en mindre tilføjelse til det stående vejskilt har ikke samme effekt og er langt fra godt nok.

Kravet må ubetinget være, at Fadi Kiki accepterer, at han er gået for langt, og Folkekirkens Nødhjælp får lov til at sætte deres skilt nøjagtig som før, da de mener, det har afgørende betydning for deres omsætning.