Debat: Er partsdelingen fair? Nej


Debat: Er partsdelingen fair? Nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bodil Vaupel, Paludan Müllers Plads 1, Kerteminde
Peter Leth-Larsen
Lokaldebat. 

Læserbrev: Hermed sammenligner jeg to ejendomme ifølge "partsdelingsmodellen" af d. 29. maj 2018:

Den ene er vores. Ved en vandstand på 199 cm er der fare for, at 6,35 kvm entré vil kunne blive oversvømmet. Derfor skal vi betale kr. 77.608. Altså kr. 12.222 per kvm. Denne entré vil meget, meget sjældent blive oversvømmet. Det er indtil videre aldrig sket.

Et hus på Kystvej på for eksempel 84 kvm med kælder og 84 kvm stueetage, som begge vil kunne blive oversvømmet ved 140-160 cm, skal kun betale kr. 27.123-. Altså kr. 161 per kvm. Denne ejendom vil oftere blive oversvømmet.

Vi skal altså betale 75 gange så meget per kvm for et boligareal, som yderst sjældent vil blive oversvømmet sammenlignet med boligen på Kystvej, som oftere vil blive oversvømmet.

Er det fair? Nej.

Ser vi på skalaen, som bliver benyttet i "partsdelingsmodellen," så ligger husene på Kystvej i en 20 års stormflods/hændelses zone (ca. 155 cm). Det vil sige, at man kan forvente, at området vil blive oversvømmet i gennemsnit en gang hvert tyvende år. I skalaen er den sat til en værdi på 1,75.

Vores ejendom ligger i en 100 års stormflods/hændelses zone (ca. 180 cm). Man kan forvente, at området vil blive oversvømmet i gennemsnit en gang hvert hundrede år. I skalaen er den sat til en værdi på 1,25.

Kystvej vil i gennemsnit blive oversvømmet fem gange så ofte som Paludan Müllers Plads. Derfor mener jeg, Kystvejens beboere skal betale fem gange så meget, som vi skal. Ifølge skalaen skal Kystvej kun betale 1,4 gange så meget.

Er skalaen fair? Nej.

Derfor stemmer jeg nej til den forelagte partsdelingsmodel, idet jeg mener, at den ikke er fair!

Debat: Er partsdelingen fair? Nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce