Debat: Enhedslisten overlader det hårde arbejde til andre


Debat: Enhedslisten overlader det hårde arbejde til andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bruno Hansen, byrådsmedlem (SF), Rolf Krakes Vej 3, Thurø
Katrine Becher Damkjær
Lokaldebat. 

Læserbrev: Henrik Nedergaard langer i avisen lørdag den 20. maj ud efter undertegnede med nogle bemærkninger om, at SF stemte for et budgetforlig, der indeholdt forringelser på ældre, børn og kulturområdet.

Til det billede hører, at budgetforhandlingerne var startet med et borgerligt krav om besparelser på over 30 millioner kroner. På baggrund af et pres fra den samlede venstrefløj og fagforeningerne blev dette krav halveret da Liste T, Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og DF indgik en aftale.

Herefter sprang Enhedslisten fra forhandlingerne. SF fortsatte arbejdet og fik sammen med andre gode kræfter fjernet rammebesparelserne på ældre-og børneområdet, som ville have medført serviceforingelser. Hertil kom en fjernelse af andre besparelser, som ville have forringet servicenivauet overfor særligt udsatte borgere. Mange andre besparelser - som blev fjernet - kunne nævnes. Det afgørende for SF var, at det var besparelser på "varme hænder", som blev fjernet: Der hvor det handler om medarbejdere med en direkte kontakt med borgerne - børn, ældre, særligt udsatte. 

Var Enhedslisten blevet ved bordet, kunne resultatet måske være blevet endnu bedre, men Enhedslisten kom i stedet med nye krav om eksempelvis øget beskatning - herunder dækningsafgiften, som alle vidste kun kunne få SF's stemme.

Og ja, SF måtte acceptere besparelser på kulturområdet og overfor handicappede og tro mig, det gjorde rigtig ondt. Vores tilgang til det politiske arbejde er altid at få størst mulig indflydelse på et samlet resultat, hvor Enhedslisten kræver alt eller intet og overlader det hårde arbejde til andre. Venstrefløjen har ikke flertal i byrådet og med et borgerligt flertal, har det gennem de sidste tre år været SF's afsæt, at mindske skaderne mest muligt.

 

Debat: Enhedslisten overlader det hårde arbejde til andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce