Debat: Drop butiksplanerne på Thurø en gang for alle


Debat: Drop butiksplanerne på Thurø en gang for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Kr. Skov, Birkelunden 28, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Lokaldebat. 

Læserbrev: Det er kun fire år siden, at planerne om endnu en dagligvarebutik på Thurø blev forkastet. Nu starter det hele forfra igen. Et af argumenterne er etableringen af lejeboliger på grunden ved Eriksholmsvej. Formanden for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, Henrik Nielsen (K), vover endda den påstand, at området sagtens kan bære en dagligvarebutik yderligere.

Der er lagt op til, at der skal etableres nogle lejeboliger enten i form af seniorboliger, kollektiver eller bofællesskaber, da man mener der er behov herfor. De andelsboliger og seniorbebyggelser, der på øen er etableret de sidste 20 år, er alle blevet beboet hurtigt, så efterspøgslen er derfor stor. Sørg nu for, at den påtænkte bebyggelse får adgang til fællesarealer, der ligger direkte til vandet. En fælles bådebro af en størrelse, der skal kunne anvendes af de nye beboere, vil være en naturlig ting med grundens beliggenhed. Sørg også for at de nye beboere får en god udsigt mod nord og vest selvom det kan blive nødvendigt at fælde træet. Husk på man ejer ikke sin udsigt, som Henrik Nielsen udtaler.

Nu ved jeg ikke hvilke undersøgelser Flemming Schibstad, Mads Kjær og Henrik Nielsen har lavet, siden de så sikkert mener, at området sagtens kan bære en dagligvarebutik yderligere. Hanne Ringgaard Møller siger i Fyns Amts Avis lørdag, at for en rentabel forretning skal der omsættes cirka 35-40 millioner kroner. Lægger vi dertil moms skal beboerne lægge 43,75-50 millioner i kasseapparatet. Vi ved der bor cirka 3.500 beboere på Thurø, og regner vi med, at købmanden omsætter for det samme, skal hver beboer på øen ung og gammel bruge mellem 25.000-28.000 kroner om året til dagligvarer i øens butikker. Man må ikke forvente, at beboerne, der bor i Svendborg, passerer Føtex, Rema, Netto, Fakta og Aldi for at handle på Thurø.

Så derfor. Prøv nu at være realistiske og drop en gang for alle planerne for endnu en dagligvarebutik på Thurø. Vi skal være glade for, at vi overhovedet har en Spar på Thurø.

Debat: Drop butiksplanerne på Thurø en gang for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce