Debat: Den frie skole


Debat: Den frie skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Philbert, Jyllandsvej 29, Middelfart - MA, undervisning og læring, lærer
Peter Leth-Larsen
Lokaldebat. 

Forleden offentliggjorde tidligere undervisningsminister Christine Antorini, at hun stopper som folketingspolitiker. Der kunne selvfølgelig skrives tykke bøger om Antorinis uduelige tid som minister, men jeg lader det blive med disse linjer.

For i slipstrømmen på Antorinis offentliggørelse vakte den nuværende undervisningsminister Merete Riisager opsigt. Hun vil lade folkeskoler ansøge om at blive en del af en ny skoletype, hvor forældre og skolefolk har større medbestemmelse i egen dagligdag.

Som jeg tidligere har plæderet for her i avisen, mener jeg, der er meget at lære af de frie skoler - rigtig meget. Derfor er jeg også ret begejstret for Riisagers forslag, der i det lange løb kan bringe tilliden tilbage til folkeskolen - og dermed også vores børn.

Hagen er dog, forslaget ikke kommer til at gælde alle folkeskoler. Men lad os dog rykke nu - her og nu.

Middelfart Kommune burde nikke anerkendende til ministerens tanker og lægge mere af dagligdagen være styret ude i skolerne: Altså i dagligdagen. Lad os få has på de umådeligt dyre vikartimer - og lad os give skolerne mulighed for at bestemme, hvor lange skoledagene skal være. Det giver mening.

Udover en tocifret millionbesparelse i budget '19 vil vi med friere skoler altså give vores ansatte, forældre men først og fremmest eleverne selv- og medbestemmelse: Det er dagligdagens mennesker, der skal skabe dagligdagen. Det giver kvalitet frem for kvantitet.

Sæt i gang!

Debat: Den frie skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce