Debat: Den bevidste forbruger ønsker kvalitet


Debat: Den bevidste forbruger ønsker kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Philbert, Jyllandsvej 29, 5500 Middelfart
Billede
Lokaldebat. 

Debat: I det forgangne år har den politiske debat i Middelfart blandt andet handlet om et konventionelt landbrug, der ønskede at udvide. Kommunalbestyrelsen valgte i slutningen af året at stå fast: Hvis de får lov at afgøre sagen, bliver der ingen udvidelse. Og det er godt.

Godt, fordi Båring er et spirende lokalområde med skole, foreninger og nye spændende boligtiltag - senest er idéen om seniorfællesskab luftet i området. Båring i en nøddeskal, fristes jeg til at sige, fordi sammenhold, fællesskab og foreningsliv er en del af Bårings dna.

Men også godt, fordi det konventionelle landbrugs belastning af vores natur og miljø er utroligt stort: Vores drikkevand kan simpelt hen ikke tåle flere sprøjtemidler, hvis vores børn også skal kunne drikke postevand fra hanen, når de bliver voksne. Alt for mange vandværker er for tiden sat i bero er på Fyn.

Og samme historie kunne fortælles om udpiningen af den opdyrkede jord: Landbruget skal omlægges, hvis jorden skal have mulighed for at kunne levere i fremtiden. Det er en livsnødvendig sandhed, der ikke kan sprøjtes eller kunstgødes væk.

Og netop omlægning, mener jeg, er den rigtige vej: Både når vi taler miljø, klima, men så sandelig også, når det gælder økonomien.

Dansk økologi er efterspurgt både i Danmark, men i den grad også syd for grænsen. Danskere såvel som tyskere ved, hvad kvalitet er: Og de vælger det hellere end gerne. Økologien er den bæredygtige vej frem, også for landbrugets økonomi.

Så i disse dage, hvor et landbrug i Gelsted ønsker at udvide svineproduktionen, mener jeg, vi som fællesskab skal forholde os langsigtet til spørgsmålet om fødevarer, miljø og økonomi: Hvad ønsker fremtiden sig? Og hvordan tilgodeser vi alle parter, når vi tænker os frem i tiden? Kunne landbruget i netop Middelfart kommune med en rettidig omhu gå hen og score en god økonomisk gevinst, hvis man handlede proaktivt og visionært?

Debat: Den bevidste forbruger ønsker kvalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce