Debat: Biler skal være i baggrunden


Debat: Biler skal være i baggrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

En god bekendt, der bor i samme bydel som jeg, henvendte sig til mig på gaden og sagde: "Vi må have nogle af de mange biler væk fra gaderne". Om ikke jeg arbejder for det? Jeg svarede med et modspørgsmål. "Hvor skal de stå ?" Så begyndte en længere samtale, hvor vi lyttede til hinanden.

Det er da rigtigt, at bilerne ikke klæder de gamle gaders kønne små huse. Det er rigtigt, at moderne mennesker behøver biler i deres hverdag. Der er ikke lige nærliggende løsninger på den svære parkeringsproblematik. Men vi skal ikke give op.

Byrådet har netop besluttet, at der skal arbejdes med en samlet udviklingsplan for midtbyen, der rækker fra Kongebroskoven i vest til nybyggeriet på Falstersvej mod vest, og fra Lillebælt mod nord til jernbanen mod syd. Det er en chance til at få vendt udfordringerne i sammenhæng - vel at mærke også en chance til en fælles debat.

Samtalen var inspirerende, fordi et engageret menneske talte til og med mig. Jeg lovede mig selv og min samtalepartner, at jeg vil tage det omfattende parkeringsproblem med mig med fornyet styrke. Jeg vil bringe det ind i debatten om midtbyplanen. Vi har en dejlig by. Vi skal passe godt på den. Vi bor i den med biler. Vi køber ind i den med biler. Vi arbejder i den med biler. Vi kan ikke have en levende by uden biler.

Vi må finde klogere løsninger på transport- og parkeringsproblemerne. Bilerne skal ikke være i forgrunden. De skal være i baggrunden. Hvordan det så end skal foregå? Lad os prøve at finde ud af det.

Debat: Biler skal være i baggrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce