Debat: Bevar Søndersø bibliotek


Debat: Bevar Søndersø bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: Det er med undren, at administrationen i Nordfyns Kommune foreslår nedlæggelse af Søndersø bibliotek fra det nye år i det man kalder omstillingskataloget. Andre siger rædselskataloget.

Det er helt uacceptabelt.

Det er tænkeligt, at bygningerne trænger til en kærlig hånd i det ydre, men indholdet er fint fungerende. Hyggeligt, velbesøgt og med et kompetent og borgervenligt personale. Man har ansat folk med nye kompetencer, og de bruger dem godt. Nyindretning, nye initiativer for alle aldersgrupper og stadig med plads til Lokalhistorisk Arkiv.

Et bibliotek skal naturligvis følge med tiden og udvikle sig, og det gør man her. Mangel på plads til større arrangementer må kunne findes på Tingstedet i umiddelbar nærhed.

Ikke mindst for et bibliotek gælder, at det indre er vigtigere end det ydre.

Inden man nedriver og sælger grunden, som forslået i kataloget, må man starte med at tænke fremad. Man henviser ydermere til brug af bibliotekerne i Bogense og Otterup som erstatning. Helt uhørt.

Søndersø tidligere kommune var den største af de tre sammenlagte kommuner, hvorfor skal vi henvises til at køre "baglæns"?

Og Søndersø er samtidig undervisningscenter for gymnasieleverne og nu også 10. kl.- eleverne.

Så det lyder ikke gennemtænkt. Jeg håber politikerne er enige - i øvrigt også i at bevare de mindre områders livsvigtige funktioner.

Ellers får man ikke tilflyttere. Lidt spøgefuldt har man sagt, at på Nordfyn flyver kulturen så lavt, at det gælder om at dukke sig. Hvis man fjerner Søndersø bibliotek, skal man i vores område da helt ned på maven.

Debat: Bevar Søndersø bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce