Debat: At lade stå til er ikke at lede
Af: Steffen Møller og Søren Clemmensen, hhv. kandidat og borgmesterkandidat for De Konservative
Hestehavevej 8, Ryslinge
Lokaldebat

Lokaldebat: Borgmester Christian Thygesen gør status i to debatindlæg. Første, 29. september, selvros ud over alle grænser

Da borgmesteren, repræsenterende flertallet i kommunalbestyrelsen, "tager skeen i den anden hånd", så bliver det med sætninger som "På siden sad en relativt impotent direktion og dinglede". Det er da en mageløs beskrivelse, ville H.C. Andersen have sagt.

Dernæst, 5. oktober, et hedensk angreb på Hans Jørgensen og socialdemokraterne. "De læser min kronik, som fanden læser biblen". Det er vist et personangreb, der vil noget. 

Borgmesteren undlader egne synder. Alle de overgreb der senest i 2017 har plaget de ansatte i kommunen. Med skeen i den anden hånd brød kommunen alle regler om overenskomster, regler for opsigelser/genansættelse - så kommunen lige før en arbejdsretsdom måtte "lægge sig fladt ned " og betale bod og bedring for brud på - ikke alene regler, men også anstændighed.

Ny skandale. Efter vor aktindsigt i kommunen afsløres det, at sygefraværet for den største pensonalegruppe (sosu'er) i de seneste fire år er steget voldsomt. For sosu'er, (1. halvår 2014 til 1. halvår 2017) fra 7,4 procent til 8,6 procent. Det er en stigning på næsten 20 procent. 

Det er afslørende - fordi stigningen accellererer efter den nye struktur. Borgerne rammes af sygemeldte sosu'er. Skandale, at der ikke er taget hånd om borgerne - taget hånd om medarbejderne. At lade stå til er ikke at lede.

Nye koste fejer bedst. Det står vi konservative for.