Af: Af Morten Hansen
Damgyden 11, 5592 Ejby
#vivilsalbrovad

Vi kender alle historien om teenagedatteren, der ikke fik lov til at tage med til fest. Hvad skete der? Hun sneg sig ud af vinduet og tog med til festen alligevel.

Om forældrene til børn på Salbrovadskolen ligefrem kan sammenlignes med til tider krævende teenagedøtre, ved jeg nu ikke. Men en ting er sikkert - de vil med til festen.

Det blev jeg bestyrket i på vores borgermøde 4. januar, hvor mange interesserede forældre mødte op.

Kan vi give de informationshungrende forældre alle de informationer, de søger? Nej, det kan vi desværre ikke, fordi vi har dem simpelthen ikke.

Det parlamentariske flertal i byrådet, byder os det ikke. Det byder de os ikke, da de fratog os vores grundlovssikrede ret til selv at bestemme over vores egen børns undervisning.

At bringe skolelukninger på banen, efter skæringsdatoen for at indgive ansøgning om friskole var overskredet, er grunden til, at ingen af os har alle svarene på nuværende tidspunkt. Faktum er dog, at vi laver en skole, hvis I ikke vil os.

Besparelsen på alle de rare excelark vil ikke være der. De vil være fugle på taget og ikke i hånden, som I havde håbet.

Hvor der er en vilje, er der en vej.

Og den vej bliver måske lidt bumpet og med lidt mange sving. Men vi tager den vej. Vi tager vejen sammen som det lokalsamfund, der ikke vil lukkes. Sammen om den skole, der ikke vil lukkes. Vi vil en skole i Salbrovad, nu - og i fremtiden.