Besparelser. Lad os vælge en ny vej


Besparelser. Lad os vælge en ny vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat. 

Lokaldebat: Assens Kommune er i en dyb økonomisk krise, som mærkes bredt blandt børn og voksne i vores kommune. Det er en alvorlig opgave, som skal løses af alle fem udvalg.

Det er unfair at efterlade børn, ældre og socialt udsatte borgere alene med de voldsomme besparelser.

Der må tænkes nyt, og arbejdstøjet må ikke tages af, før vi er i mål. Præmissen er social og økonomisk ansvarlighed. Alt andet er uambitiøst.

Kriser er ofte ubehagelige. Det skaber frustrationer, forvirring og modløshed. Men kriser kan også være et window of opportunity, hvis man tør at se mulighederne i de svære situationer. Den nuværende økonomiske krise har netop givet os muligheden for at rodbehandle vores udfordringer. Det er nu, vi kan omstille os og forny os.

Ifølge FLIS-nøgletal har Assens Kommune på en række områder højere udgifter end andre kommuner. På trods af forskelligheder mellem kommuner, særlige projekter og indsatser har Assens Kommune stadigvæk potentialer til effektivisering af administrationen. En forsigtig vurdering peger på mulige effektiviseringer af administration, IT, service mfl. på 17 mio. kr.

Er det ikke på tide, at vi opbygger en flad organisation baseret på tillid frem for kontrol? Et det ikke på tide, at vi vælger velfærd frem for et fastlåst system? Er det ikke på tide, at vi investerer i mennesker frem for diffuse planer?

Lad os ikke være en gennemsnitskommune. Lad os være kendt for kvalitet i velfærdsinstitutioner og mangfoldige fællesskaber.

Det kan vi, hvis vi tør at gå en ny vej.

Besparelser. Lad os vælge en ny vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce