Assens Havn er vores havn


Assens Havn er vores havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dan Gørtz, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune for Venstre, Gl. Aarup 7, Aarup
Michael Bager
Lokaldebat. 

Debatindlæg

På det seneste byrådsmøde er det nu principielt vedtaget, at Assens Havn ændrer status fra nuværende at være en selvstyrehavn, med egen bestyrelse og ansvar for drift og aktiver/passiver, til at blive en kommunal havn.

Ved seneste regnskab pr. 31.12.16 udgjorde balance ca. 28 mio. Driften udviste efter afskrivninger et underskud.

Trods stigende i tonnage fra 15 til 16 er økonomien via den primære havnedrift svær at få op i gear (et højt gear).

Set i forhold til havnens placering tæt ved Assens by, badestrand, marina, sommerhuse og campingplads, har alle havnens arealer på ca. seks ha et stort potentiale for noget mere liv og en større skabelse af værdier i området.

Byrådet har vedtaget en visionsplan og en ejerstrategi for havnen, der på en gang levner mulighed for erhverv på nordre mole, et skibsværft med opbakning og plads til udvidelse (herunder uddybning af sejlrenden) - samtidig med, at der senest bl.a. er vedtaget en igangsætning af lokalplan for Søbadet med koordinater placeret ud for det grønne fællesområde ca. 200 meter mod for nordre mole.

Udviklingspotentialet er fortsat stort, og Venstre glæder sig til konstruktivt at indgå i det kommende arbejde for udvikling af Assens Havn og hilser initiativet fra havnebestyrelsen meget velkommen. Med det skridt vil Assens Havn endnu mere kunne blive "vores havn" til gavn for alle i kommunen, turister m.m.

Gruppeformand for Venstre

Assens Havn er vores havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce