Opskrift fra Odense Marcipan: Sprøde marcipanchips

Med marcipanchips har chefkonditor ved Odense Marcipan, Ronnie Holmen, ønsket at finde en ny måde at bruge marcipan på. Han kalder det snackification. PR-foto

Opskrift fra Odense Marcipan: Sprøde marcipanchips

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til velkomst eller til ostebordet.

Ingredienser:

Forberedelse: 15 minutter (hvis marcipanen er meget kold/let frossen).

Samlet tid: 30 minutter.

Antal: 60-80 stykker.

375 g Original Odense Marcipan (sættes eventuelt på frost en halv time før brug)

¼ dl olivenolie

30 g frisk timian (der kan også bruges andre former for urter)

10 g flagesalt

Fremgangsmåde:

Det er nemmest at skære marcipanen i fine, tynde skiver, hvis den er meget kold eller halvfrossen. Derfor anbefaler vi at lægge den på frost cirka en halv time til en time før brug.

Skær meget tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Desto tyndere man kan skære marcipanen, jo mere sprød bliver marcipanchipsene. Bag ved 180° C i cirka 8-10 minutter til de har fået en flot, gylden farve

Marcipanchipsene pensles med olie og drys med flagesalt og urter.

Så nemt er det at gøre lækre, sprøde marcipanchips klar til servering sammen med en velkomstdrink eller til ostebordet. Den ristede mandelsmag kommer tydeligt frem, når marcipanen bages.

Hvis marcipanchipsene skal gemmes eller laves i forvejen, kan man vente med at pensle med olivenolie og drysse krydderier på. Marcipanchipsene kan opbevares i en lukket beholder, så de ikke suger fugt og bliver bløde. (Op til fem dage før).

Opskriften er fra Odense Marcipans opskriftshæfte "Jul & Nytår".

Opskrift fra Odense Marcipan: Sprøde marcipanchips

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce