Opskrift fra Odense Marcipan: Nougatbar med brændt marcipan

Den brændte marcipanoverflade i den klassiske nougatbar giver en karameliseret smag. Man kan brænde med en gasbrænder, eller ty til en god lighter, hvis man har tålmodighed. PR-foto

Opskrift fra Odense Marcipan: Nougatbar med brændt marcipan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En klassisk julekonfekt med et moderne twist.

Ingredienser:

Sværhedsgard: 4/5

Forberedelse: 15 minutter

Samlet tid: 40 minutter

Antal: 13 stykker

40 g Odense Mørk Chokolade (1)

10 g saltet smør

200 g Original Odense Marcipan

100 g Odense Nougat

100 g Odense Mørk Chokolade (2)

Fremgangsmåde:

Hak og smelt den mørke chokolade (1) sammen med smørret og sæt det til side ved stuetemperatur. Lad den sætte sig som en ganache.

Rul marcipanen ud til en rektangel på cirka 10x26 cm og del den på midten, så du får to stykker på 5 cm i bredden.

Fordel nougaten på det ene stykke marcipan og læg derefter det andet stykke marcipan ovenpå som en slags sandwich.

Skær mærker i det øverste stykke marcipan med bagsiden af en kniv så der kommer "riller" i toppen og brænd med en gasbrænder, så det giver en god smag og danner et flot mønster.

Stængerne skæres ud i cirka 2 cm pr. styk, og bunden dyppes i tempereret chokolade uden at ramme toppen af konfekten.

Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose - eller bare i en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt små toppe på konfekten. Pynt eventuelt med lidt guld på toppen.

Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.

Opskriften er fra Odense Marcipans opskriftshæfte "Jul & Nytår".

Opskrift fra Odense Marcipan: Nougatbar med brændt marcipan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce