Opskrift fra Odense Marcipan: Marcipansmåkager

Når du bager marcipansmåkager, får du også duften af jul. PR-foto

Opskrift fra Odense Marcipan: Marcipansmåkager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En småkage, der får køkkenet til at dufte af jul.

Ingredienser:

Sværhedsgard: 3/5

Forberedelse: 30 minutter

Samlet tid: 2 timer

Antal: 50-60 styk

1 vaniljestang

200 g blødt smør

90 g flormelis

90 g Original Odense Marcipan

250 g hvedemel

10 g honningkage-krydderi

100 g mørk muscovado-sukker

Lidt drys fra en bøtte Guldstøv fra Odense Marcipan.

Fremgangsmåde:

Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smør cremet med flormelis, revet marcipan og kornene fra vaniljestangen.

Tilsæt mel og honningkage-krydderi og ælt hurtigt til en sammenhængende dej med hænderne.

Rul dejen ud til cirka 1 cm tykkelse imellem to stykker bagepapir, drys derefter overfladen med muscovado-sukker. Sukkeret trykkes let ned i dejen.

Derefter sættes dejen på køl i cirka 1 time, til den er kold nok til at blive skåret ud i små firkanter på 4x4 cm.

Læg dejstykkerne på en bageplade, ikke for tæt, da småkagerne "flyder" en lille smule ud.

Bag ved 175° C i cirka 12-15 min. til de er let gyldne.

Lad de bløde småkager afkøle på en bagerist. Derefter pensles de med Odense guld støv. Opbevar dem i en dåse med låg, når de er blevet kolde og dejlig sprøde.

Opskriften er fra Odense Marcipans opskriftshæfte "Jul & Nytår".

Opskrift fra Odense Marcipan: Marcipansmåkager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce