Ni råd: Sådan forbereder du dig til Black Friday

Black Friday finder sted 23. november. Arkivfoto: Lars Juul

Ni råd: Sådan forbereder du dig til Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjek varernes normale priser og lav en indkøbsliste, men giv også dig selv lov til spontane køb. Manden bag hjemmesiden blackfridaydanmark.dk gør dig klar til Black Friday.

Jeppe Tøgersen fra Holstebro står bag hjemmesiden blackfridaydanmark.dk, der er Danmarks mest besøgte hjemmeside dedikeret til Black Friday. Han er mere eller mindre ekspert i Black Friday, og vi har derfor bedt ham komme med en stribe gode råd til, hvordan du forbereder dig til Black Friday.

Hjemmesiden har nogle år på bagen, og Jeppe Tøgersen startede den, mens han var studerende.

- Jeg fandt ud af, at man kunne lave affiliate-links, hvilket vil sige, at hvis jeg viderestiller folk til en anden hjemmeside, får jeg en kommission. Og det kunne da være meget sjovt at tjene lidt ved siden af SU'en, siger Jeppe Tøgersen.

Det første år tjente han 500 kroner, men med tiden er hjemmesiden vokset betydeligt, og i dag lever Jeppe Tøgersen primært af affiliate marketing.

- Det var lidt tilfældigt, at det blev en hjemmeside om Black Friday, men jeg syntes selv, det var lidt sjovt, at det var rykket til Danmark, og man at har mulighed for at spare nogle penge, hvis man undersøger markedet, fortæller Jeppe Tøgersen.

Jeppe Tøgersen har hjemmesiden blackfridaydanmark.dk. Privatfoto
Jeppe Tøgersen har hjemmesiden blackfridaydanmark.dk. Privatfoto

1. Læg en plan

- Vi plejer at lave en plan over, hvad vi har tænkt os at købe uanset hvad. Det kan være julegaver eller ting, vi har gået og tænkt længe over, vi gerne vil have. Vi er nok lidt kedelige på den måde, fortæller Jeppe Tøgersen.

Han anbefaler, at du laver en indløbsliste og tjekker priserne på varerne løbende, så du har en fornemmelse af, om det egentlig er et godt tilbud, når du når hen til Black Friday.

- Nogle gange kan du finde varen til samme pris på et andet tidspunkt. Jeg synes ikke altid, tilbuddene på Black Friday er gode. Og ved at have en planlagt liste er det samtidig lidt nemmere at holde dig til dit budget, for man kan måske godt lade sig rive med, siger han.

2. Plads til spontanitet

Det kan godt være, du har lavet en indkøbsliste på forhånd, men ifølge Jeppe Tøgersen er impulskøbene og spontaniteten noget af det sjove ved Black Friday. Derfor kan det være en god idé at sætte et beløb af til at "snolde" for.

- Hvis man har 2000 kroner og suser ned i byen eller surfer lidt rundt på internettet efter tilbud, så synes jeg også, man skal have lov til det. Vi har i hvert fald et lille budget sat af til det, siger han.

3. Vær klar

Nogle butikker starter deres tilbud allerede ved midnat natten til Black Friday, så ifølge Jeppe Tøgersen handler det om "at være megahurtig", hvis man skal nå at have fingrene i de bedste tilbud.

- Nogle butikker kører timetilbud, så hvis du vil være sikker på at få nogle af dem, er du nærmest nødt til at sidde oppe om natten, selvom det måske ikke er særlig hensigtsmæssigt, hvis du skal på arbejde dagen efter. Jeg har mange besøgende på min hjemmeside i løbet af natten, så jeg kan se, der er mange, der går op i det, siger han.

4. Spørg om hjælp

På Jeppe Tøgersens hjemmeside har han samlet en oversigt over en lang række af de butikker, der gør noget ekstra ud af Black Friday og står klar med gode tilbud. Han anbefaler, at du bruger en oversigt som hans til at finde butikker, du måske ikke har handlet i før.

Der er også hjælp at hente andre steder på internettet. Især hvis du ikke har haft mulighed for at lave en grundig research på forhånd.

- Brug fora på nichéhjemmesider om for eksempel elekronikprodukter. Her er der mange, der sidder og hjælper hinanden i forhold til, om det er et godt tilbud, man har fundet. Det er en god måde at få hjælp, hvis man ikke selv har fulgt så meget med i prisudviklingen på produkterne, siger Jeppe Tøgersen.

5. Få nyhederne først

Jeppe Tøgersen anbefaler, at du tilmelder dig butikkernes nyhedsbreve og følger dem på sociale medier. Det kan være, butikkerne laver særlige goder til deres følgere, for eksempel i form af rabatkoder.

- Du kan altid afmelde nyhedsbrevene bagefter. Sørg for at være med på beatet den dag, siger Jeppe Tøgersen.

6. Vær på vagt

Det kan godt være lidt hektisk at se varerne forsvinde fra de virtuelle hylder, før du selv har fundet dankortet frem, men lad ikke adrenalinen overtage den sunde fornuft. Fuphjemmesiderne er der stadig, selvom det er Black Friday.

- Hvis du falder over noget, der virker for godt til at være sandt, så vær på vagt, selvom det er Black Friday. Tjek hjemmesidens anmeldelser på Trustpilot.dk eller E-mærket.dk. Tjek eventuelt også, hvornår domænet er oprettet og om det ligner en typisk dansk hjemmeside, råder Jeppe Tøgersen.

7. Få en dag ud af det

Jeppe Tøgersen bruger det meste af Black Friday foran computeren, hvor han holder øje med sin egen hjemmeside, blackfridaydanmark.dk. Men hans hustru holder af at handle i fysiske butikker og smile lidt af det "cirkus", Black Friday nemt kan udvikle sig til.

Jeppe Tøgersen anbefaler derfor, at du gør en hyggelig dag ud af Black Friday, går en tur gennem byen og eventuelt lader dig friste af tilbuddene.

8. Hav is i maven

Mandagen efter Black Friday har fået navnet Cyber Monday, og her er der fokus på handel på internettet. Det kan derfor være en god idé at have lidt is i maven og vente med nogle af indkøbene til om mandagen.

- Cyber Monday er ikke så stor endnu, men jeg har set, at flere butikker tager den til sig og kører andre tilbud end på Black Friday, siger Jeppe Tøgersen.

9. Husk strøm på mobilen

- Husk en powerbank, hvis du skal sidde i kø. Jeg vil i hvert fald nødigt løbe tør for strøm på min mobiltelefon, siger Jeppe Tøgersen.

Ni råd: Sådan forbereder du dig til Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce