DM-vinder: - Efterskolen var helt afgørende for, hvor jeg er med musikken i dag


DM-vinder: - Efterskolen var helt afgørende for, hvor jeg er med musikken i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2011 blev Amanda Bøg vinderen af den første udgave af DM i sangskrivning med sin sang "Midnat". Hæderen var med til at give hende troen på, at hun kunne noget med musikken, og i efteråret spillede hun sine sange for tv-seere over hele landet i DR-programmet "Live".

- Det var ret vildt. Jeg havde stilletime på min efterskole, da min underviser kom ind og fortalte, at jeg havde vundet DM i sangskrivning, fortæller Amanda Bøg.

Det var i 2011, hvor den i dag 23-årige sangskriver gik på Den rytmiske efterskole i Båring. Udover æren vandt hun et gavekort på 10.000 kroner, som skulle bruges på at indspille vindersangen "Midnat" og nogle af hendes andre sange. Gennem nogle bekendte fik hun kontakt til en producer, som tilbød hende at stå for at indspille og mikse hendes musik.

- Jeg flyttede ind på en bondegård i et par dage, og så indspillede vi ellers bare. Den sidste sang skrev jeg færdig, mens jeg var deroppe, og det var så fedt at tage derfra og have indspillet min egen musik i et rigtigt studie. Nu havde jeg fysiske eksemplarer af noget, jeg havde skabt, siger sangskriveren, som altid har skrevet sine tekster på dansk.

Hæderen fra DM i sangskrivning for efterskoleelever var med til at give Amanda Bøg troen på, at hun kunne noget med musikken, som var værd at investere sin energi i. Efterskoleopholdet på Fyn blev et solidt fundament for hendes musikalske udvikling, mener hun.

- Jeg er helt overbevist om, at jeg ikke havde været samme sted med musikken, som jeg er i dag, hvis jeg ikke havde gået på efterskole. På efterskolen opdagede jeg, at jeg kunne ramme folk med min musik, og at jeg var god til at skrive sange. Samtidig var efterskolen et møde med en masse andre, som ville musikken lige så meget som mig, og det møde med andres skaber- og nørdehjerner, som spyttede rim og toner ud, blev til et rum, hvor jeg kunne skabe noget og være tryg i det.

Lær at spille et instrument

I efteråret har Amanda Bøg været aktuel i DR1-programmet "Live", hvor hun har optrådt med sine egne sange foran 200.000 seere fredag efter fredag. Hun nåede til semifinalen i talentkonkurrencen, og for tiden er hun ved at arrangere en række koncerter til foråret.

- Jeg regner med, at jeg skal ud at spille en masse koncerter og håber, at det kan være med til at skabe grobund for en mere længerevarende karriere. Jeg har fundet ud af, at hvis man vil noget med musikken, så er det benhårdt arbejde, og der er ikke plads til ret meget slinger i valsen. Men det er det hele værd, siger Amanda Bøg.

Hun opfordrer nuværende og kommende efterskoleelever til at melde sig til DM i sangskrivning og har et par gode råd til håbefulde sangskrivere.

- Man behøver ikke tænke over produktion, men det er en god idé at lære at spille et instrument. Det hjælper meget, at man kan sidde på sit værelse og gemme sig lidt med det og ikke behøver at have andre til at spille musikken. Derudover virker det godt for mig at gå og skrive ord og sætninger ned og indsynge de små stykker af melodier, der kommer, når man bare står og vasker op. Og man må aldrig slette noget. Selvom man synes, det er dårligt, kan man måske bruge det på et andet tidspunkt, siger hun.

Find Amandas musik og kommende koncerter på www.facebook.com/amandaboegmusik.

DM-vinder: - Efterskolen var helt afgørende for, hvor jeg er med musikken i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce