Hans vinpropper, vaser og vandkarafler kan ses i tusindvis af danske hjem. Designer Erik Bagger har i omkring 20 år været kendt for sine designklassikere til navnlig køkkenet og spisestuen især Grand Cru-serien for Rosendahl, som han skabte i 1993 efter at have mødt iværksætteren Erik Rosendahl. Erik Bagger er oprindelig uddannet guldsmed og arbejdede for Georg Jensen 1972-1981 som guldsmed og senere i salgsafdelingen nogle år. I 1987 vælger han at blive selvstændig med firmaet Form Function og designer en nøglering i sølv, der er stor salgssucces på Museum of Modern Art, MoMa, i New York samt på Louisiana Museum of Modern Art Danmark.

Erik Bagger er nu sprunget ud i at designe møbler. Den nye møbelkollektion, Erik Bagger Furniture, er fornylig blevet lanceret samlet og tæller alt fra sofaer og lænestole til spiseborde og barstole. De fleste af Erik Baggers møbler består hver af to forskellige materialer, som møder hinanden. For eksempel glas og stål, træ og læder eller stof og træ, hvilket også er tilfældet i hans design i mindre målestok (-fret).

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.