Nytænkning. Solidt håndværk, funktionalitet og skønhed går op i en højere enhed i højttalerne fra Speakarts. Om mindre end tre måneder er virksomheden klar til at sende de første højttalere på markedet - højttalere, der gør op med elektron

Speakarts er løsningen på det klassiske parforholdsproblem, der opstår, når en mand og en kvinde skal blive enige om mængden af elektronik i hjemmet. For med Speakarts' design får man en højttaler, der leverer høj kvalitet af lyd, samtidig med at den er diskret og æstetisk.

Thor Mønsted, der er medstifter af Speak­arts, skulle flytte sammen med sin kæreste, men hun ville ikke have hans store højttalere med. Det blev starten på Speak­arts, der tog sin begyndelse i april 2016. Et år senere er makkerparret Thor Mønsted og Jonas Lyngbek Thestrup klar til at sende deres første højttalere på markedet. Undervejs har de fået Sophie Halskov Nissen med, der har stået for branding og design.

Speakarts

Virksomheden blev stiftet i april 2016 af Thor Mønsted og Jonas Lyngbek Thestrup. Siden er Sophie Halskov Nissen kommet til.

Deres højttalere er klar til salg om knap tre måneder i webshoppen www.speakarts.com og udvalgte boligforretninger. Prisen bliver på omkring 4000 kroner.

Speakarts gør op med en brug-og-smid-væk-kultur, for fronten af højttaleren, der også fungerer som billede eller maleri, kan skiftes ud lige så ofte, som man ønsker. På den måde forbliver højttaleren tidløs og følger altid med indretningen. Deres fælles passion for æstetik, funktionalitet og håndværk af høj kvalitet er fundamentet for virksomheden. De kombinerer nutidigt design med holdbart håndværk.

- Vi vil gerne udfordre måden at opleve lyd på i hjemmet. Vi har skabt en højttaler, der er lavet med tanke på dansk designtradition, fortæller Jonas Lyngbek Thestrup.

 

Designet til musik

Højttalerne fra Speakarts er tænkt som et klassisk møbel til hjemmet - som en form for kunst. Men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med lyden.

- De er designet til at give den bedste lyd med en front i et lydtransparent materiale. Inde i Speakarts' højttalere er der brugt den nyeste teknologi, og balancen mellem hardware og software er med til at skabe en fuldendt lydoplevelse, siger Jonas Lyngbek Thestrup.

Højttalerne er skabt med tapsamlinger, og det lydtransparente lærredet kan designes fuldstændigt efter køberens ønske. Det kan både være et fotografi eller et maleri printet på lærredet. Kun fantasien sætter grænser. Blandt de første højttalere, der sendes på gaden, er der fem forskellige limited edition-kunstværker af nye, lovende kunstnere fra flere steder i verden.

- Vi har brugt lang tid på at udvikle konceptet, men det har været vigtigt for os, at man kan sætte sit personlige præg på produktet, så det altid er tilpasset den enkelte, fortæller Jonas Lyngbek Thestrup.

Der er i øvrigt brugt naturligt og røget eg, der giver højttalerne en organisk og moderne finish. Træet er nøje udvalgt, så det er både holdbart og bæredygtigt.

 

Ambassadører for lyd

Når højttalerne sendes på gaden om kort tid, bliver det i landets boligforretninger. Men allerede nu har Speakarts lavet et samarbejde med flere butikker, der bruger højttalerne som primære lydkilde.

- Butikkerne fungerer som vores ambassadører. På den måde kan kunderne se og opleve højttalerne, inden de køber dem, fortæller Jonas Lybek Thestrup.

 

  • fyens.dk