Opskrifter fra Notting Hill i London

Det er egentlig hans femte kogebog oversat til dansk, men det er faktisk den første kogebog, Yotam Ottolenghi lavede i 2008. Stjernekokken er opvokset i Jerusalem, er internationalt prisbelønnet bestsellerforfatter og har egne restauranter i London. Kogebogen, der oprindelig hed "The Cookbook" ("Kogebogen", red.), blev til, fordi kunderne i hans lille deli i Notting Hill i London ville have hans opskrifter. Og så blev han jo nødt til at skrive dem og nød at gøre det, fortæller han i bogen. Det bærer kogebogen tydeligt præg af.  

Notting Hill er den bydel, hvor skuespiller Hugh Grant havde sin boghandel i filmen "Notting Hill", som Julia Roberts besøgte og forelskede sig i den lidt generte, men alligevel insisterende boghandler.

Bogens opskrifter byder på alt fra kød og fisk over overdådige salater til brød og kager. Hele herligheden bygger på kulinariske traditioner fra Mellemøsten og Nordafrika. Men også Italien og Californien er Yotam Ottolenghi denne gang gået ombord i. Særlig kendt er han for sine smagskombinationer, strålende farver og unikke råvarer. Bogen er lige udkommet på Forlaget Lindhardt & Ringhof og koster 199,95 kroner (-fret).

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.