Med 10 enkle leveregler, kan du forlænge dit liv med 10 år.

Det er, hvad den svenske læge og professor Bertil Marklund lover i sin bog "En kort guide til et langt liv".

Bertil Marklunds forældre døde begge tidligt, og han blev dengang urolig ved tanken om, at han skulle gå samme skæbne i møde. Derfor begyndte han at gennemgå forskningen inden for flere forskellige områder. Svarene han fandt, overraskede ham positivt, for forskningen vister, at vores livsstil med 75 procent er afgørende for, hvor længe vi lever. Vi er altså selv med til at bestemme, hvordan vi vil - eller ikke vil - ældes.

I bogen giver forfatteren opskriften på, hvordan man med ganske få og enkle leveregler, kan forbedre sine muligheder for et både sundere og længere liv. Jo flere sunde vaner, man har, des flere friske år kan man regne med at få.

De 10 leveregler handler om bevægelse, at samle kræfter, sove godt, nyde solen med måde, spise sundt, drikke det rigtige, holde styr på vægten, holde munden sund, være optimistisk og at bruge hinanden.

Vejledende udsalgspris er 149,95 kroner fra forlaget Lindhardt og Ringhof. (lait)

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.