Med appen Danmarks Museer har man information om 800 danske museer i lommen. Appen er også fyldt med lydguider til flere kunstudstillinger

Med en veltalende guide kan man opleve Walt Disney-udstillingen på Brandts. Guiden står dog ikke foran dig, men taler direkte ind i høretelefoner tilsluttet en smartphone. For med appen Danmarks Museer kan publikum blive guidet rundt mellem Disneys fortælleformer, myter, skrøner og eventyr i museet. Lydguiden afløser plancherne, som man ikke behøver læse, når guidens stemme læser det hele op.

- Vi har jo alligevel alle sammen udstyret med. De færreste har ikke en smartphone og et par høretelefoner, fortæller Ebbe Kyrø, ejer af Nexus Kommunikation, der har udviklet appen.

Indtil videre er der kun 10 museer, der ligesom Brandts har lagt lydguides ud til deres besøgende, men flere kommer til, lover app-indehaveren.

- Det er noget, man kender fra museer i udlandet, hvor man mange steder får udleveret en audioguide, når man kommer. Men det har man ikke haft tidligere i Danmark. På den her måde behøver museerne ikke investere i udstyret, for det har vi alle sammen med os hele tiden alligevel, siger Ebbe Kyrø.

Udover lydguiderne kan appen bruges til at finde frem til museer. Der er information og adresser på 800 danske museer over hele landet og nogle stykker i grænseområderne mellem Danmark og Tyskland, samt Danmark og Sverige. Appen indeholder også information om særudstillinger, så man kan følge med i, om for eksempel Brandts har noget nyt at vise frem, når Walt Disney udstillingen lukker 12. marts.

Appen Danmarks Museer er gratis at downloade. Den findes både til Android og Iphone.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.