Apps. Nye digitale traditioner vinder frem, men der er også masser af inspiration at hente til den klassiske påske i de digitale universer. Apps og sociale medier forstærker de traditioner, vi har, mener sociale medier-specialist.

Youtube, Instagram og Facebook bliver fyldt med billeder af malede æg, pyntede grene og børn med sakse og lim i hænderne, når påskeferien begynder.

- Tidligere var det sådan, at påsketraditioner og -aktiviteter var noget, der gik i arv i familien. På grund af de sociale medier får man mange flere input og inspiration ude fra, og så kan man håndplukke det, som passer til ens familie. De sociale medier kan være med til at udvide vores højtider og traditioner, siger Nathalie C. Larsen, der er digital chef hos Lead Agency og specialist i sociale medier på TV 2s Go'morgen Danmark.

Apps, videoer og hjemmesider

Vil du prøve et interaktivt augmented reality-spil så klik ind på Easter Bunny Fingers!, hvor børn (og voksne) kan fange digitale påskekaniner i en virkelig verden.Der findes også apps til at male æg, harer og kaniner. For eksempel: Påsketegninger til farvelægning eller Aktiv malebog Påske for børn. De kan begge findes i itunes-app butikken.

Du kan sende elektroniske gækkebreve. Blandt andet med hjemmesiden 123kort.dk/kategorier/gaekkebrev.html.

På bloggen Den Kreative Sky er der inspiration at hente til påskeaktiviteter i den virkelige verden.

På Youtube kan man finde inspiration til flere påskeaktiviteter. Blandt andet hvordan man puster æg eller maler æg med glitter

 

 

Via de sociale medier kan man få inspiration til helt konkrete aktiviteter, gode råd og overordnet inspiration. Det ligger i mediernes dna, at brugerne udveksler oplevelser og idéer.

- Man bruger hinanden til at udfolde sig i virkeligheden. Altså fra den digitale verden til den fysiske, siger Nathalie C. Larsen.

Udover inspiration kan man finde et hav af spil og muligheder for at gøre traditionerne mere digitale. Man kan lave påskeægjagt i haven med augmented reality, hvor man søger ude i haven, men finder digitale påskeæg.

- De digitale medier kan være med til at fastholde og forklare historien, som påsken har. I udgangspunktet kan det virke letbenet og begrænset, hvis man sidder med hver sin telefon eller tablet. Men de digitale medier er mere en udvidelse af påsketraditionerne end en begrænsning, siger hun, og fortsætter:

- Der findes et stereotypt billede af, at smartphonen er asocial eller mindre værd end fysisk tilstedeværelse, hvor man sidder rundt om et bord og maler æg sammen. Men man kan bruge den til at gøre den fysiske oplevelse bedre. Det kan være enormt givende og en udvidelse af det fysiske rum.

Nathalie C. Larsen fortæller, at meget af den digitale inspiration og spil omkring højtider og sæsoner kommer fra USA.

- Det er meget amerikansk at bruge de sociale medier på den måde, men også at gå så meget op i bordpynt og æstetik. Meget af den inspiration, vi får til at holde babyshowers, valentinsdag eller bage pyntede og store kager, kommer fra USA. Og den inspiration er mulig på grund af de sociale medier. Man kunne godt forestille sig, at der bliver skabt flere traditioner for, hvordan man fejrer påske digitalt i fremtiden, men ikke på bekostning af at kigge hinanden i øjnene og male æg sammen, siger sociale medier-specialisten.

Inspiration fra youtube: DIY påskeæg

Lær at puste et æg

Mal glitteræg

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
Nye traditioner: Påsken er mere gul og glad end genopstandelse

Nye traditioner: Påsken er mere gul og glad end genopstandelse

Nye traditioner: Påsken er mere gul og glad end genopstandelse

Nye traditioner: Påsken er mere gul og glad end genopstandelse

Planlæg påsken: 20 oplevelser for børn

Planlæg påsken: 20 oplevelser for børn