Fyns Amts Avis mener: Tak for besøget


Fyns Amts Avis mener: Tak for besøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det kunne faktisk ikke være skrevet bedre.

I det øjeblik Dannebrogs landgangsbro kyssede Honnørkajen i Svendborg Havn brød solen frem gennem skydækket, så dronning Margrethe lige måtte misse et øjeblik med øjnene, inden hun tog Svendborg i åsyn.

Så var tonen ligesom lagt uden nogen som helst form for mislyd.

Det var en majestætisk fornøjelse at stå midt i vrimlen af glade børn, voksne og ældre. Nogle så menageriet for første gang med store øjne, mens andre mere drevne havde plottet gode udsigtssteder ind på telefonen hjemmefra.

Alle smilede.

Og det var måske det bedste af det hele.

Der var ingen nedadvendte mundvige. Ingen brokkede sig over manglen på parkeringspladser eller afspærringerne.

Lutter glade mennesker, som oprigtigt gerne ville hilse på majestæten.

Dronningebesøget er blevet lige netop den Svendborgbegivenhed, man kunne drømme om, og selv om kommunens udgift i forbindelse med besøget på 282.625 kroner er dyrere end de fleste konfirmationsfester, så er stykprisen pr. smil lav.

Det er blandt andet det, som dronningen og resten af kongehuset kan. Samle en by med sin blotte tilstedeværelse. Det løfter selvfølgelig det hele, når hun tager heste, karet og musik med, men det ændrer ikke på, at det var majestæten, vi var kommet for at se.

Alt tyder også på, at dronning Margrethe nyder sit besøg i Svendborg, som varer til fredag lige over middag, når hun sejler af sted igen om bord på sit smukke skib, som alt andet lige må have få bedre rammer at ligge i end Svendborg Havn. Dannebrog og Svendborg Havn klæder hinanden som en papirklippet dronningekrone oven på et smilende barneansigt.

Efter et langt liv som regent er dronningen naturligvis professionel til det yderste af de royale fingerspidser, men den umiddelbare glæde ved at møde folket kan næppe indstuderes.

Besøget blev den perfekte afslutning på en eventyrlig sommer.

Snart begynder mørket at sænke sig, og mundvigene får sværere ved at finde den opadgående kurve. Svendborg Kommune skal spare igen, og vores omgivelser bliver stille men sikkert mere og mere brune.

Så bliver det vigtigt at huske hinanden på, at livet er andet og mere end novemberregn og rim på forruden. At Svendborg også som by har noget at være fælles om.

At vi stod der i begyndelsen af september og bare var glade.

Tak for besøget, Deres Majestæt, og kom endelig snart igen.

Det var en majestætisk fornøjelse at stå midt i vrimlen af glade børn, voksne og ældre.

Fyns Amts Avis mener: Tak for besøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce