Fyns Amts Avis mener: Overvågning af festgade er et godt tiltag


Fyns Amts Avis mener: Overvågning af festgade er et godt tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det er godt for det svendborgensiske natteliv, at politiet nu har sat to kameraer op i Frederiksgade. Gaden er ikke værre end de fleste andre gå-i-byen-gader i tilsvarende byer i Danmark, men ikke desto mindre foregår der ofte ting, som skaber utryghed blandt de mange mennesker, som strømmer gennem byen primært i weekenderne efter mørkets frembrud.

Rune Kruse fra Venbar har helt sikkert ret, når han slår fast, at kameraerne næppe fjerner stofferne fra nattelivet - den handel har det med blot at sive andre steder hen, hvis et kamera rettes mod den - men nogle af de konflikter, som uvægerligt opstår, når promillen stiger, kan måske undgås, fordi bygængerne ved, at gaden er overvåget fra begge ender. Det forventer i hvert fald indehaver af Crazy Daisy Mark Piil Hansen, der har en tro på, at der vil være færre, som ter sig tosset, når det bliver optaget af politiets kameraer.

Det giver altså en tro på, at de to kameraer vil kunne få præventiv effekt på blandt andet de voldelige optrin, som altid følger i kølvandet på festlighederne i nattelivet. Og opstår der alligevel konflikter, er sandsynligheden for, at de involverede kan identificeres nu langt større end tidligere, hvor politiet skulle hænge deres kasket på, at dørmænd eller diskotekernes og værtshusenes kameraer lige præcis fangede, hvad der skete.

Politiets erfaringer med kameraer i Jomfru Ane Gade i Aalborg viser, at de ikke ikke nødvendigvis har sænket kriminaliteten. Til gengæld har det gjort arbejdet med at opklare de overtrædelser af loven, som sker i gader som Jomfru Ane Gade og Frederiksgade, lettere.

Behovet for opsætningen af kameraer er heller ikke blevet mindre efter de seneste års omlægninger af politiets arbejde på Fyn. Selvom ordensmagten forsøger at nå så langt ud som muligt, så har det konsekvenser for trygheden i nattelivet, når et større område skal dækkes af det samme antal patruljer som tidligere. For godt et år siden holdt en række af restauratører i Frederiksgade et møde med politiet, der dengang pointerede at antallet af patruljer på Fyn ikke er blevet færre, men det blev også påpeget, at fordi den civile patrulje er blevet en mere sjælden gæst i Svendborgs natteliv, så skaber det mindre tryghed og mere uro.

Kameraernes placering Frederiksgade ligner derfor mest af alt et plaster på såret frem for en styrkelse af indsatsen mod vold og overgreb i nattelivet. Det ændrer naturligvis ikke på, at overvågningen af netop denne gade skal hilses velkommen. Det er et fint skridt i den rigtige retning.

Det er godt for det svendborgensiske natteliv, at politiet nu har sat to kameraer op i Frederiksgade.

Fyns Amts Avis mener: Overvågning af festgade er et godt tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce