Fyns Amts Avis mener: Ny forening bør lukkes hurtigst muligt


Fyns Amts Avis mener: Ny forening bør lukkes hurtigst muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Der blev i denne uge dannet en ny forening på Sydfyn.

Man kunne ellers få den tanke, at her var foreninger nok. Her er vel knappest den flække, som ikke har en forening af bueskytter, husflidere, læselystne eller lokalhistorisk interesserede.

De lever deres stille liv, og medlemmerne mødes måske et par gange om måneden, får klaret den lokale verdensituation, drikker en kop kaffe og konstaterer på vejen hjem, at så gik der tid med det, at alt er, som det plejer, og at det er godt.

Foreningen har fået det mundrette navn: Langelands Mobil- og Bredbåndsforening, og så giver det lidt sig selv, hvorfor den er sat i verden.

Der er dog det særlige med netop denne forening, at den er til for at blive lukket. Det kan selvfølgelig lyde lidt barskt ovenpå en stiftende generalforsamling, hvor man skulle igennem den rituelle stoledans for at få fyldt de sidste pladser i bestyrelsen og valgt de to suppleanter.

Formålet med foreningen er at gøre den digitale tilværelse tålelig for beboerne på Langeland. Som Fyns Amts Avis har skrevet om siden først mobiltelefonerne og siden internettet blev ting, så er det nemlig ikke virkeligheden for en stor del af langelænderne. Det bør det naturligvis være, og så snart det er det, så bliver Langelands Mobil- og Bredbåndsforening overflødig. Om man så vælger at lukke eller overgå til en ren hyggeforening, det må man selv finde ud af.

Det bliver under alle omstændigheder en stor dag den dag, når bestyrelsen kan klappe i hænderne og erklære foreningens formål opfyldt.

Der er dog desværre ikke så meget som tyder på, at den dag ligger lige for.

Fyns Amts Avis' langelandsredaktion er i denne uge flyttet til Hou. Et område hvor den manglende mulighed for at komme i kontakt med omverdenen trives i alt for bedste velgående og har gjort det alt for længe.

Så længe, at folk nærmest har givet op og slået sig til tåls. Lever med at stå op midt om natten for at sikre sig, at det man sendte sidst på eftermiddagen, nu også er kommet frem. Lever med, at telefonen kun virker på førstesalen med åbent vindue og medvind.

Så der er god grund til at danne den nye langelandske forening, og der er god grund til at give folkene bag et skulderklap. Det er i al sin absurditet en vigtig kamp at kæmpe.

For tænk sig hvis det lykkes at give langelænderne forbindelser, så de kan komme i kontakt med deres bank, det offentlige og vennerne. At de kan få fuldt udbytte af den licens, de betaler til Danmarks Radio. At det kan lade sig gøre at drive en virksomhed uden at nøjes og finde på mere eller mindre spidsfindige løsninger.

Og tænk sig at det er nødvendigt at skrive den slags i 2018.

Der er dog det særlige med netop denne forening, at den er til for at blive lukket

Fyns Amts Avis mener: Ny forening bør lukkes hurtigst muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce