Fyns Amts Avis mener: Likes fra kloakken


Fyns Amts Avis mener: Likes fra kloakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Med udgangspunkt i dagens historie om firmaet Gamle Mursten skulle dagens leder egentlig have været en hyldest til den gode ide og det efterstræbelsesværdige i at turde kaste sig ud i noget nyt.

Men nu kommer den til at handle om noget andet.

Analysebureauet Analyse & Tal og konsulentfirmaet Nextwork har for dagbladet Information lavet en undersøgelse af, hvor stor opmærksomhed politiske budskaber får på Facebook.

Undersøgelsen viser, at det især er budskaber fra det yderste højre, som hitter på det sociale medie. Jo længere ude på fløjen des flere likes og kommentarer.

Det er der som sådan ikke noget odiøst i. Det er nok meget menneskeligt, at det er sjovere at diskutere med en, som bare vil have sendt alle med et stort overskæg til en øde ø nord for polarcirklen end med en eller anden radikal, som insisterer på at se sagen fra begge sider.

Problemet er, at Facebooks algoritmer i den grad favoriserer opslag, som genererer debat uden at forholde sig til substansen af debatten.

Så ryger disse opslag længere op på facebook, og så kører spiralen lige lukt ned i kloakken.

Vi havde søndag i magasinet Bolig & Livsstil et længere interview med tv-værten Abdel Aziz Mahmoud og hans mor Souad Taha om vigtigheden af at vide, hvor man kommer fra. Om identitet.

Store ting, som man ikke nødvendigvis behøver at være barn af en flygtning for at forholde sig til.

Det var helt klart et interview, som kunne vække noget debat.

Det blev så ikke på avisens hjemmeside. Vi lukkede for debatten allerede inden, den gik i gang.

Vi har ganske enkelt ikke ressourcerne til at holde øje med debatten døgnet rundt, og vi havde en helt klar forventning om, hvor debatten ville ende.

Det er ærgerligt, at det er kommet dertil.

For næsten tre uger siden besøgte Dronning Margrethe Svendborg.

Op til besøget lavede vi et interview med den otteårige pige, Selma Wahib, som skulle agere blomsterpige under dronningens besøg i Skovparken.

Det er måske naivt, men jeg havde ikke et sekund overvejet, hvor debatten på Fyns Amts Avis' hjemmeside ville dreje hen, da vi publicerede historien.

Faktum er, at vi også der måtte lukke for debatten. Til en historie om en otteårig pige, som skulle give dronningen en buket blomster.

Hvis ikke andre vil, så vil jeg gerne sige undskyld til Selma.

Det er ellers ikke fordi, vi er bange for debat på Fyns Amts Avis. Hverken i dagbladet eller på nettet. Vi tager ytringfriheden alvorligt og lægger spalter og skærm til udsagn fra Loke såvel som Thor, så længe de holder sig inden for loven i en sober tone og ikke indeholder faktuelt forkerte påstande.

Der er ingen tvivl om at debatten om integration er vigtig. Der er heller ingen tvivl om, at vi har godt af at høre fra på midte og begge fløje.

Skal vi så ikke aftale at køre debatten i en ordentlig tone?

Hvis ikke andre vil, så vil jeg gerne sige undskyld til Selma.

Fyns Amts Avis mener: Likes fra kloakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce