Fyns Amts Avis mener: Husk respekten


Fyns Amts Avis mener: Husk respekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nyhedsredaktør Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Fyns Amts Avis er i denne uge rykket til Hesselager, hvor vi har indrettet midlertidig redaktion i klublokalet hos Hesselager FS.

Lige uden for vinduet på rækværket ind til den store fodboldbane hænger et skilt, som vist har hængt der nogle år.

"Husk respekten", står der, og så er der listet fem gode råd til lidt for ivrige forældre:

Det er børn, fodbold er en leg, det er ikke Champions League, træneren er frivillig, og dommeren er et menneske.

Med ganske få omskrivninger er der tale om råd, vi også kan tage til os til at håndtere livet uden for banen.

Vi er børn: Når jeg sådan betragter livet, så får jeg det tit som det barn, der sidder ved middagsbordet og forsøger at følge med i forældrenes snak om den rigtige pensionsordning.

Verden er blevet så kompleks, at man skal yde en kraftanstrengelse for blot at følge med i en flig af den.

Livet burde være en leg: Vi har i dag alle muligheder for at skabe i det mindste behagelige liv for langt de fleste af os. Alligevel har vi det ikke godt. Vi stresser og bliver ramt af den ene livsstilssygdom efter den anden. Når politikerne er færdige med at redde miljøet, så burde det være den opgave, de kaster sig over.

Tilværelsen er ikke en konkurrence: Når vi sådan fra tid til anden får tid til at sætte os ned og tænke over det hele og det store, så finder vi jo for det meste frem til, hvad der kendetegner det gode liv. Det er nok ikke så tit, vi når frem til, at det handler om at blive nummer et frem for nummer to. Det er en del af livet, og nogle er mere konkurrencemindede end andre, men det er nok ikke sundt, hvis det bliver det, som styrer livet.

Vi er her frivilligt: Vi kommer ikke til verden af vores egen fri vilje. Det er vel mest fair at sige, at vi bliver tvunget ind i den. Der går ikke mange sekunder fra vores første skrig, til vi får tildelt et cpr-nummer. Der går så kort tid, at det ikke er mærkeligt, at vi i det daglige går rundt med en fornemmelse af, at vi er født som danskere. Hvilket naturligvis er noget pjat. Vi er ikke født som andet end os selv.

Vi er alle mennesker: Vi har i dag nærmest uendelige muligheder for at kommunikere med hinanden. Alligevel er det som om, vi bliver mere og mere fremmedgjorte over for hinanden, og der er tendenser til, at vi mere og mere betragter menneskeheden som opdelt i dem og os. På tværs af racer, ideologier og køn. Det er formentlig ikke vejen frem.

Vi bliver for øvrigt i Hesselager ugen ud.

Kig ind til en kop kaffe og en snak.

Om det store eller det små. Om det vigtige og det lidt mere pudsige. Eller bare det, som fylder i dit liv lige nu.

Vi bliver for øvrigt i Hesselager ugen ud. Kig ind til en kop kaffe og en snak.

Fyns Amts Avis mener: Husk respekten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce