Fyns Amts Avis mener: Et stort lyspunkt midt i sparerunderne


Fyns Amts Avis mener: Et stort lyspunkt midt i sparerunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Aftalerne om budgetterne falder på plads på stribe for tiden, og det er værd at bemærke, at der ikke graves politiske grøfter og skyttegrave i det sydfynske og på øerne rundt om.

Det er brede forlig, der indgås - omend Enhedslisten nærmest vanen tro står udenfor i Svendborg - og det lover godt for driften af kommunerne, for når alle partier er med, er grundlaget for politiske drillerier og obstruktioner også meget mindre.

Der er også brug for fællesskab. På Ærø foreligger der ganske vist ikke et akut sparekrav, men i 2020 skal der spares, og når det i år er lykkedes at holde sammen på tropperne, er forudsætninger for, at det også kan lykkes om et år, til stede.

Skyerne er langt dunklere over Langeland og Svendborg, hvor kommunalbestyrelse og byråd skærer i velfærden, hvilket naturligvis gør ondt, og vel især på Langelands SF-borgmester Tonni Hansen, der under valgkampen for et års tiden siden ytrede håb om at kunne gøre lige det modsatte. Sådan går det ikke. Der er i stedet blevet fundet besparelser i omegnen af 15 millioner kroner.

I Svendborg blev tommelskruerne for alvor strammet i foråret, hvor byrådet skar 69 millioner kroner. På nærmest forunderlig vis lykkedes det at friholde børnene og de ældre. Den går ikke længere, efter skruerne lige er blevet drejet en ekstra omgang eller to, og nu kommer det altså også til at kunne mærkes blandt de yngste og de ældste i kommunen. Nogle helt konkrete besparelser er allerede udpeget, men yderligere besparelser for en halv snes millioner på de to områder skal udpeges i løbet af de kommende måneder, og selvfølgelig vil det kunne mærkes. Og de svendborgensiske politikere skal roses for, at de ikke forsøger at pakke besparelserne ind i floskler og teknokratiske udtryk, der i bund grund blot betyder, at det kommer til at gøre ondt.

Det er af afgørende betydning, at der er så godt som helt bred enighed om, hvordan spareplanerne skal udføres. Det betyder, at der ikke er nogen, der har noget at lade nogen høre. Alle står til ansvar - også selv om de formentlig gerne ville være foruden. Men det er i en eller anden grad også det, vælgerne har bedt dem om at gøre.

Vi kan hver især være mere eller mindre enige i, hvordan de nødvendige nedskæringer udmøntes, men de lokale politikere gør det, vi har bedt dem gøre; de forvalter den tillid, vi som vælgere har vist dem ved at stemme på dem. Og ville vi ikke have besparelser, så skulle vi alle have stemt på Enhedslisten, der helt som ventet hellere vil navigere udenom velfærdsforringelserne ved at hæve skatten. Men det er ikke det flertallet af vælgere har bedt om.

Disse omfattende sparerunder er ikke en fornøjelse at være vidne til eller at blive ramt af, men det er det politiske samarbejde på tværs af partiskel.

De lokale politikere gør det, vi har bedt dem gøre; de forvalter den tillid, vi som vælgere har vist dem

Fyns Amts Avis mener: Et stort lyspunkt midt i sparerunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce