Fyns Amts Avis mener: Der er ikke noget, der er så skidt ...


Fyns Amts Avis mener: Der er ikke noget, der er så skidt ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Det kunne blive så godt med Det Danske Filminstitut til Svendborg.

Regeringen kunne omsider tilgodese en af de egne af landet, hvor man trods adskillige oplagte muligheder føler sig forbigået i de omfattende planer for udflytning af statslige arbejdspladser.

Og der kunne med placeringen af dansk films helt centrale institution på Sydfyn blive skabt helt unikke muligheder for egnens i forvejen frodige filmmiljø.

Men nu er der, hvad filminstituttet i Svendborg angår, i stedet en betydelig risiko for, at det ender skidt.

For i det udspil til et filmforlig, kulturminister Mette Bock (LA) præsenterede forleden, er en placering af Det Danske Filminstitut i Svendborg ikke en mulighed.

Og der er noget, der tyder på, at Dansk Folkeparti ikke vil insistere.

Det er ganske vist Dansk Folkeparti, der har bragt en udflytning af Det Danske Filminstitut til Svendborg og Den Danske Filmskole til Odense i spil.

Men eftersom kulturministerens udspil på flere andre områder imødekommer Dansk Folkepartis ønsker til fremtidens danske filmproduktion, kan forslaget om en udflytning meget vel blive den knast, der bliver høvlet af i et kommende forlig om de næste fire års rammer for den danske filmproduktion.

Hvis det bliver tilfældet, kan Sydfyn og øerne endnu engang og med god grund føle sig "snydt".

Så vil Svendborg for tredje gang stå som taber i det politiske spil om statslige arbejdspladser, som det ellers ville have været oplagt at placere her.

Det blev ikke til noget med Søfartsstyrelsen og den nye politiskole.

Og nu har kulturministeren - og dermed regeringen - altså heller ikke ladet sig overbevise af argumenterne for at give Det Danske Filminstitut en sydfynsk adresse.

Der er imidlertid ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Og hvis prisen for at lade Det Danske Filminstitut blive, hvor det er - i København - er en styrkelse af den regionale filmfond FilmFyn, er det godt.

Og det bliver tilfældet, hvis regeringens forslag om at tilføre FilmFyn godt 23 millioner kroner om året bliver en del af det kommende forlig.

Det vil give den fynske filmfond betydeligt bedre muligheder for at investere i danske spillefilm og tv-serier og samtidig udbygge det lokale filmmiljø, der i nu 15 år har placeret Fyn på det store lærred og i biografgængernes bevidsthed.

En styrkelse af den fynske filmfond vil også - og ikke mindst - komme de mange lokale erhvervsdrivende, der fungerer som underleverandører til de mange film- og tv-produktoner, til gode.

Og det vil der, hvis ikke vi kan få begge dele, nok også være betydelig mere vækst i end en placering af Det Danske Filminstitut i Svendborg.

Det vil give den fynske filmfond betydeligt bedre muligheder for at investere i danske spillefilm og tv-serier.

Fyns Amts Avis mener: Der er ikke noget, der er så skidt ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce