Fyns Amts Avis mener: Byrådet skal bakke skolebestyrelse op i svær sag


Fyns Amts Avis mener: Byrådet skal bakke skolebestyrelse op i svær sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Situationen på Stokkebækskolen er dybt alvorlig. Antallet af børn matcher ikke den nuværende økonomi og konstruktion. Derfor har skolebestyrelsen fået til opgave at finde en løsning, og løsningen kan blive at lukke afdelingen i Gudbjerg. Det foreslår skolebestyrelsen i hvert fald selv som mulighed - endda i to forskellige scenarier.

Det understreger i høj grad alvoren i situationen. Der findes næppe en skolebestyrelse, der finder glæde i at lukke dele af deres egen skole.

Det er en byrådsbeslutning, at skolebestyrelsen har kompetencen til at bestemme, hvordan skolens struktur skal se ud. Godt nok var det et snævert flertal, der lagde beslutningen i hænderne på bestyrelsen, men det er altså sådan landet ligger nu. Og en betingelse er, at antallet af klasser skæres ned til 21 fra 27.

Derfor er det vigtigt, at bestyrelsens beslutning respekteres, også selvom knap halvdelen af byrødderne ikke bryder sig om det. Og når det nu er sådan, det skal foregå, er det vigtigt, at byrådet også har bestyrelsens ryg hele vejen hen over målstregen. Det kan nemlig gå hen at blive en lidt uskøn proces, og bestyrelsen har krav på, at politikerne ikke kapper forbindelsen. Naturligvis vil ansvaret for beslutningen ligge hos bestyrelsen, men det helt overordnede ansvar står byrådet med. Hvad enten det enkelte medlem stemte for eller imod uddelegeringen af beslutningskompetencen.

Det er en yderst alvorlig beslutning, bestyrelsen er i gang med at træffe. Uanset hvilken af de tre modeller, hvori Gudbjerg Skole lukkes i to af forslagene, bestyrelsen beslutter sig for at følge, så vil den nye opbygning af Stokkebækskolen få markant indflydelse på lokalsamfundene i den nordøstlige del af Svendborg Kommune. Og især hvis afdelingen i Gudbjerg lukkes. Det kan få store konsekvenser for Gudbjerg. Derfor er det vigtigt, at byrådet bakker bestyrelsen op. Opgaven, bestyrelsen er blevet sat til at løse, er nemlig en svær en af slagsen, og præmisserne for opgaven har byrådet fastlagt. Den væsentligste er økonomien. Det er i hvert fald den præmis, der sammen med børnetallet tvinger bestyrelsen til at tænke i en lukning af Gudbjerg-afdelingen.

I kraft af at opgaven er så låst, som det er tilfældet, er det afgørende, at bestyrelsen kan føle sig sikker på, at byrådet står bag den og tager ansvar for situationen - ikke beslutningen, men den situation skoleområdet befinder sig i. Så kan det godt være, at beslutningen ikke huer byrødderne, men den beslutning, der træffes, må forventes at være truffet ud fra en vurdering af, hvad der er bedst for børnenes skoleliv. Derfor må det også vurderes, at det er den mest ansvarlige beslutning bestyrelsen træffer, og det skal respekteres.

Bestyrelsen har krav på, at politikerne ikke kapper forbindelsen.

Fyns Amts Avis mener: Byrådet skal bakke skolebestyrelse op i svær sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce