Fyns Amts Avis mener: Alle lamper blinker


Fyns Amts Avis mener: Alle lamper blinker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Patientsikkerheden er i fare. På daglig basis.

Lad lige den stå et øjeblik.

Sådan siger en læge, Fyns Amts Avis har talt med om forholdene på kirurgisk afdeling A i Svendborg. Udsagnet lægger sig i kølvandet på, at flere læger har udtalt, at forholdene på afdelingen var under al kritik tilbage i 2013-14, og nu supplerer andre læger sammen med formanden for Yngre Læger, Camilla Noelle Rathcke, med oplysninger om, at tingenes tilstand i Svendborg fortsat er dybt problematiske. Og tillidsrepræsentanten understreger, at det ikke er hemmelighed for ledelsen. Arbejdsforholdene er altså ikke blevet bedre, som overlægen på afdelingen Claus Vinther og sygehusdirektør Michael Dall ellers har udtalt.

Det kræver handling. Både for lægernes og ikke mindst for patienternes skyld.

Der ligger stadig sager hos Yngre Læger om problemer med arbejdsforholdene, og formanden giver udtryk for, at samarbejdet med ledelsen om at løse problemerne ikke er noget at råbe hurra for. Og når hun tilmed udtaler, at situationen i Svendborg er exceptionel skal alle alarmklokkerne ringe. Arbejdsmiljøproblemerne har stået på i mere end to år, og der er frygt for repressalier, hvis man som læge siger fra over for ledelsen, lyder meldingen fra Camilla Noelle Rathcke.

Det er oplysninger, der står i skærende kontrast til overlægens og direktørens udsagn.

Fagforeningsformandens udsagn underbygger den kritik læge Iza Alfredsen forleden fremkom med. Og når det nu viser sig, at flere læger, efter Iza Alfredsen stod frem, har henvendt sig til fagforeningen, fordi forholdene på den omtalte afdeling i Svendborg fortsat ikke er acceptable, må ledelsen tage situtionen endog meget alvorligt. Det kræver handling. Både for lægernes og ikke mindst for patienternes skyld.

Der skal rettes op, for som tingene forholder sig lige nu, er det alt andet end trygt at blive indlagt på afdelingen. Ikke fordi lægerne ikke er kompetente, men fordi lægerne arbejder under et pres, der er alt for stort, og ifølge Yngre Lægers formand kniber det alvorligt med få sygehusledelsen til at reagere på situation.

Som befolkning skal vi have vished for, at vi trygt kan lægge vores liv i lægernes hænder, og helt grundlæggende burde der heller ikke være grund til at være bange for, at noget skulle gå galt, når vi opsøger et sygehus. Uddannelserne i Danmark er gode, og lægerne er dygtige, men noget tyder på, at et eklatant ledelsessvigt finder sted. Blandt andet i Svendborg.

At læger tjener en ganske fornuftig hyre er ingen hemmelighed, men de står også med et stort ansvar. Uanset hvad der står på lønsedlen, må også lægerne kunne forvente ordentlige forhold at arbejde under. Ingen skal frygte at gå på arbejde, og ingen skal frygte for repressalier, hvis man ytre sig kritisk til ledelsen.

Fyns Amts Avis mener: Alle lamper blinker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce