Kære læser. Din avis har et valgløfte, der holder


Kære læser. Din avis har et valgløfte, der holder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Poul Kjærgaard pkj@fyens.dk
Peter Leth-Larsen
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Her kommer et varsel: De næste uger frem til 5. juni klokken 20 vil luften over Danmark være tyk af løfter. På gågader, i radioen, på fjernsynsskærmen, ved vælgermøder, på såkaldte sociale medier og i aviserne vil håbefulde og toptændte folketingskandidater markedsføre holdninger, lufte påstande om deres politiske modstandere og udstede løfter. Alt sammen for at påvirke dig, inden du skal sætte det kryds, der kan afgøre kursen for hele Danmark - og fremtidsudsigten for den enkelte politiker.

På Fyens Stiftstidende nøjes vi med at udstede et løfte i valgkampen: Fra nu og frem til valglokalerne lukker, vil vi gøre vores yderste til, at vælgernes dagsorden bliver grundigt behandlet, så du bedst muligt kan skelne mellem fup og fakta, når kandidaterne, deres partisoldater og kampagne-maskiner tromler sig gennem valgkampen.

Løftet om at sikre en grundig og kritisk dækning af valgets temaer og kandidaternes synspunkter er vigtigere end nogensinde før.

Med de såkaldte sociale medier er det nemmere end nogensinde at føre vælgerne bag lyset med udokumenterede oplysninger og decideret falske historier, der spreder sig som en demokratiets pest. I de seneste år har skyggesiden ved uredigerede opslagstavler som Facebook desværre vist sig under valgkampe i andre lande. Og selv om den globale milliardforretning lover at holde bedre øje med falske nyheder og politisk misinformation, så er det naivt at forestille sig, at der kan dæmmes op for strømmen af overlagt misinformation og halve sandheder.

Derfor skal du tage dig i agt for, hvad du læser og hører i valgkampen. Ikke overraskende lyder min anbefaling, at du står dig bedst ved at orientere dig i de klassiske og redigerede medier som den avis, du læser nu.

Fyens Stiftstidende kendes nemlig ved, at vi følger lovgivning og presseetiske regler. Vi har en redaktør, der er ansvarlig for indholdet. Vi tjekker oplysninger, før vi bringer dem. Vi redigerer og prioriterer indholdet for at skelne væsentligt fra uvæsentligt. Vi hører alle sider i en sag. Og ja, på en redaktion, der hver dag skriver hundredvis af nyheder, kommer vi også ind i mellem til at viderebringe oplysninger, der viser sig at være forkerte. Men vi retter dem, straks vi bliver klar over dem. Fordi troværdigheden er det mest dyrebare, vi har.

Kort sagt er vi modstykket til den jungle af upålidelighed, der kendetegner de offentlige opslagstavler, hvor hvem som helst kan hænge hvad som helst op, uden at nogen tager stilling til, om der er tale om fup eller fakta.

Og fakta er fundamentet i Fyens Stiftstidendes ambition om at få så mange som muligt til at stemme på så oplyst et grundlag som muligt.

Det betyder ikke, at vi opfordrer til en blodfattig valgkamp. Giv den gerne fuld gas, så vi og vælgerne kan se forskel på rød, grøn og blå.

Men hold jer til fakta. Fordi vi holder øje med jer og jeres løfter.

Det lover jeg.

God valgkamp!

Kære læser. Din avis har et valgløfte, der holder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce