Krejleri om stemmerne

Der var masser af lopper at gå om bord i både lørdag og søndag i Tullebøllehallen. Søndag blev det så krydret med en politisk valgdebat. Foto: David Bernicken

Krejleri om stemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgdebat og kræmmermarked blev kombineret i Tullebøllehallen, og hvor politikerne fra hovedparten af de opstillede partier og liste havde taget opstilling med boder og var klar til at møde hinanden og vælgerne

Tullebølle: Kollektiv trafik, ældreområdet, lokalråd, turisme, bredbånd, borgerindflydelsem økologi, skole, daginstitutioner med mange flere. De var der allesammen. De politiske mærkesager. Og de fleste af de opstillede partier og lister til kommunalvalget var også på plads i Tullebøllehallen søndag.

De var der med boder, som var samlet i en politisk kræmmergang i den ene side af hallen, mens de almindelige kræmmere fyldte pænt op i resten hallen. Og spidskandidaterne var også klar og beredte på scenen, da Søren Ramsing som ordstyrer bød velkommen til valgdebat, og i bedste krejlerstil falbød kandidaterne politiske synspunkter, for de, der havde lyst til at lytte.

Det var der skam også en del, der havde lyst til, og selv om en stor del af spørgsmålene til kandidaterne på scenen kom fra andre kandidater, der har taget plads ved bordene, så bød andre også ind og bidrog dermed også til at gøre alle klogere på valget.

En af dem, der mere eller mindre var tvunget til at blive lidt klogere, var Vivi Nielsen fra Lohals. Hun havde nemlig en bod ganske tæt ved scenen. Hun synes, det er en glimrende idé at blande politik og loppemarked.

- Jeg har kun kunnet følge med delvist, fordi jeg jo også har haft kunder, så jeg har kun hørt bidder af, hvad der er blevet sagt, men jeg synes, det er en god idé at holde et valgmøde sammen med markedet. Så har man i hvert fald muligheden for at blive lidt klogere på valget, mens man er på jagt efter et godt fund, sagde Vivi Nielsen, der endnu ikke har besluttet sig for, hvor hun skal sætte krydset.

- De siger jo mere eller mindre det samme. De formulerer det bare lidt forskelligt, mener hun, og slår så alligevel fast, at der et par stykker der klarede sig godt i panelet, der bestod af Jan Ole Jakobsen (V), Lisa Pihl Jensen (S), Bo Nissen (K), Agnete Fog (R), Ida Friis (AL), Kim Welcher (DF), Frank Lundstrøm (Lokallisten Langeland), Tommy Bredal (EL) og og Tonny Hansen (SF).

- Lisa Pihl (S) snakker godt for sig. Jeg synes, hun kommer godt igennem. Og det siger jeg ikke, fordi hun er min tidligere svigermor. Jeg synes, hun klarer sig godt. Det synes jeg nu også Tonni Hansen gør. Ham kan jeg godt lide.

Jeg har luret lidt på dem allerede. Jeg har fulgt godt med i fjernsynet og avisen, og så er det fint lige at høre lidt her også, men det kommer ikke til at påvirke mig. Jeg har besluttet mig.
Connie Hansen
Frank Lundstrøm (Lokallisten Langeland) slog blandt andet på, at borgerne i stigende grad skal involveres i udviklingen af Langeland. Foto: David Bernicken
Frank Lundstrøm (Lokallisten Langeland) slog blandt andet på, at borgerne i stigende grad skal involveres i udviklingen af Langeland. Foto: David Bernicken

En høne og en fedtet sag

Connie Hansen og Benny Larsen var blandt tilhørerne - i hvert fald for en stund. De slog sig ned ved et af bordene foran scenen for at drikke lidt gløgg og spise en æbleskive, mens de fik et par politiske budskaber serveret. Det var nu mest loppemarkedet, de kom til Tullebølle for, fortæller Connie Mogensen.

- Jeg har luret lidt på dem allerede. Jeg har fulgt godt med i fjernsynet og avisen, og så er det fint lige at høre lidt her også, men det kommer ikke til at påvirke mig. Jeg har besluttet mig, understregede Connie Hansen, der også nåede at investere i en porcelænshøne.

- Og den er i hvert fald fin. Klart bedre end æbleskiverne. De var virkelig fedtede, konstaterede hun med et grin.

Benny Larsen er heller ikke i tvivl om, hvor han står politisk.

- Jeg bliver hjemme, sagde han lidt kort for hovedet, inden et smil breder sig.

- Nej, selvfølgelig skal jeg stemme. Og jeg ved også hvad. Jeg tror nu heller ikke den her slags møder gør den store forskel. Jeg tror det er minimalt, men det er en del af valgkampen, så det er fint, det er her, tilføjer han, inden de sammen fortsætter jagten på gode loppefund.

Krejleri om stemmerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce