Jan Ole Jakobsen bliver Venstres bud på ny borgmesterkandidat til Langeland. Det blev klart ved partiets opstillingsmøde tirsdag aften.

Tullebølle: Langbordene på den langelandske kro i Tullebølle var fyldt op til bristepunktet, da partiet Venstre tirsdag aften afgjorde, hvem der skal kandidere til borgmesterposten ved kommunalvalget til november.

Eftersom nuværende borgmester Bjarne Nielsen for nyligt måtte meddele, at han ikke genopstiller, var der kamp til stregen om titlen som spidskandidat.

De fem kandidater Henrik Madsen-Østerbye, Lars Christian Prytz, Ulrik Kølle Hansen, Jan Ole Jakobsen og Knud Gether fik hver tre minutter til at præsentere sig selv. Efter optællingen stod det dog hurtigt klart, hvem der skal stå i spidsen for partiet.

Spidskandidaten fundet

Med 56 stemmer til Jan Ole Jakobsen, der har været medlem af kommunalbestyrelsen i 11 år, var han blot to stemmer fra at have tilegnet sig mere end halvdelen af medlemmernes stemmer. Til sammenligning havde Lars Christian Prytz og Knud Gether en delt anden og tredjeplads med 17 stemmer hver.

Derfor måtte Venstres medlemmer ud i endnu en stemmerunde mellem Knud Gether og Lars Christian Prytz, hvor Lars Christian Prytz fik størstedelen af stemmerne med 58 overfor 42 stemmer til Knud Gether.

De fremmødte medlemmer måtte derfor stemme en tredje gang og vælge mellem henholdsvis Jan Ole Jakobsen og Lars Christian Prytz.

Med 82 stemmer faldt valget som spidskandidat ud til Jan Ole Jakobsens fordel, og han dermed er det klart, at han kan blive Langelands næste borgmester.

Mere om emnet

Se alle
Venstre vælger ny borgmesterkandidat

Venstre vælger ny borgmesterkandidat

1
Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester

Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester

2
Ny V-borgmesterkandidat: Fem til kampvalg

Ny V-borgmesterkandidat: Fem til kampvalg