Lokaldebat: Lokalpatriotisme har ødelagt meget
Af: Anker Nielsen, Havnegade 7, Bagenkop

Læserbrev: Per K. Kristensen fra Ærøskøbing er en humoristisk mand bedømt på hans ironiske forslag om at etablere en færgeforbindelse Marstal-Bagenkop (læserbrev bragt i avisen søndag den 17. december, red.). Humor er altid velgørende.

I fuldt alvor er det vel naturligt, at både bagenkoppere og langlændere i øvrigt interesserer sig for Ærøs ve og vel. Hvad der er til gavn for Ærø, er til gavn for os alle hernede omkring det sydfynske øhav.

I min optik er det vigtigt, at alle beslutningstagere hurtigst muligt finder deres ben vedrørende ÆrøXpressen i en demokratisk proces. Det gælder først og fremmest politikere samt turist-og erhvervsfolk.

Det gavner ingen, at historisk betingede modsætningsforhold i befolkningerne på Ærø og Langeland per automatik medfører, at man går imod det, "de andre" foreslår.

Lokalpatriotisme har gennem tiderne ødelagt mangt og meget i lokalsamfund over det ganske land. De demokratiske processer må nødvendigvis medføre, at der træffes endelige beslutninger. Dette kan kun gå for langsomt. Total enighed i befolkningerne er utopi.

Mere om emnet

Se alle
2
Lokaldebat: Hvad med at etablere en Bagenkop-Marstalrute

Lokaldebat: Hvad med at etablere en Bagenkop-Marstalrute