Sonia Brandes - Danmarks berømte papirklipper, nu bosat på Nordlangeland. Foto: Iben Friis Jensen

Sonia Brandes er flyttet til Langeland: Hendes papirklip kaldes de fattiges kunst

Danmarks berømte papirklipper har fundet roen på Nordlangeland, hvor hun for godt en måned siden rykkede ind i hovedbygningen til en tidligere avlsgård.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

For mig er det saksen, der dur. Hvis du skærer, er det dig, der må bevæge dig, men hvis du klipper, er det papiret, der lever og bevæger sig.
Sonia Brandes
Sonia Brandes
Født 1946 på Ærø, hvor hun også er vokset op. Mor til Sarah, mormor til Valdemar og Esther.Uddannet lærer i Odense. Har boet i Odense, Paris, Sydfyn, Kerteminde, Sverige og nu i Hou på Langeland

Debuterede som papirklipper i 1971.

Har udstillet mange steder i verden, foruden i Danmark også i Tyskland, Østrig, Skotland, Frankrig, Ukraine og Japan.

Udsmykningeopgaver: Munkebjerg Skoles Bibliotek, Odense Koncerthus, IC-3 tog Liden Kirsten, Hovedstadens Ordblindeskole, Sdr.Broby Kirke, Plejehjemmet Åløkkeparken, Max Planck Institut, Rostock, Tyskland, Munkemose Plejecenter, Hospice Sydvestjylland, Teologisk Pædagogisk Center, Løgumkloster, Dæksler, informationstavler og bænke til Odense bys gågadesystem.

Har illustreret massevis af bøger.

Hendes klip har været brugt til Scenografi, messehagler, ex-libris, logoer, gavepapir, julepynt, plakater (bl.a Tivoliplakat, Kbh. 1992 og plakat til Menighedsrådsvalg i Danmark 2000) og industrielt design.

Priser og legater: H.C. Andersen Prisen 2003 og Statens Kunstfonds Arbejdslegat 1977 og 1981.