Antropolog viser film om Langeland

Antropolog Anne Sofie Askholm har gennem flere måneder studeret Langeland og langelænderne til sit speciale. Mest knyttet blev hun til Sydlangeland og især Bagenkop. Foto: Vibeke Volder

Antropolog viser film om Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Sofie Askholm fulgte langelændere fra Snøde til Bagenkop gennem fire måneder i 2016. Dét er der kommet en film ud af, som kan ses lørdag den 3. februar på Ørstedspavillonen.

Rudkøbing: Antropolog Anne Sofie Askholm viser lørdag den 3. februar, klokken 13.30 filmen "The Glasses We Wear" ("Med de briller vi har på") i Ørstedspavillonen i Rudkøbing.

Filmen, der er knap en time lang, tager udgangspunkt i fem forskellige liv på Langeland: De to trawlfiskere fra Bagenkop, præsten i Magleby, det unge landmandspar fra Tryggelev, loppemarkedshandleren fra Lejbølle og bundgarnsfiskeren fra Snøde-Hesselbjerg.

Gennem fire måneder - fra juli til november - i 2016 har Anne Sofie Askholm fulgte disse mennesker, blandt andet ved at arbejde med på havet og i marken.

Nysgerrig og åben

Filmen handler om, at Langeland ikke kan sættes på en fast formel. At langelændere ligesom alle andre er et hav af identiteter, hvorfor filmen er som fem portrætter.

- I videnskab tilstræber man normalt det objektive, men når det handler om mennesker, vil man - efter min mening - ikke få noget ud af det objektive syn, fordi det er en illusion. Man narrer sig selv, hvis man ikke stiller spørgsmålstegn ved, hvordan man opfatter mennesker. Så da er det bedre at tage de subjektive oplevelser alvorligt, siger Anne Sofie Askholm, som selv er nysgerrig og åben:

- En grund til, at jeg fungerer godt med folk her på Langeland, er nok, at jeg kan genkende mennesker i det, jeg selv kommer fra - et landbomiljø udenfor Skanderborg.

I forbindelse med filmen fortæller Anne Sofie Askholm om sit projekt og sin tid på Langeland og håber på en god diskussion med publikum.

Billetter koster 50 kroner og kan købes via mail til bogby@bogbylangeland.dk eller på telefon 30 24 05 92/40 15 34 66. Alt overskud går til Natteravnene Langeland.

Antropolog viser film om Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce