Bredbåndspuljen på Langeland: Bredbåndsforeningen har udset sig tre steder, hvor der skal søges penge

Jørgen Jensen og Bredbåndsforeningen har udset sig tre områder på Langeland. Foto: Martin Ramsgaard

Bredbåndspuljen på Langeland: Bredbåndsforeningen har udset sig tre steder, hvor der skal søges penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredbåndsforeningen har udset sig tre områder på Langeland, hvor den vil sætte ind, så man i efteråret igen kan søge bredbåndspuljen om penge til at grave fiber ned.

LANGELAND: Langelands mobil- og bredbåndsforening har nu udset sig tre områder, hvor foreningen vil forsøge at få opbakning til, at der kan søges penge til at få indlagt fiber i bredbåndspuljen.

Foreningen vil nu forsøge at få opbakning, så der til efteråret kan sendes ansøgninger til til Energistyrelsens bredbåndspulje.

- Mange langelændere har helt afskrevet det med bredbåndet, men vi vil nu prøve at overbevise dem om, at det er nødvendigt, hvis øen skal have en fremtid, siger Jørgen Jensen, der er formand i Bredbåndsforeningen.

De tre områder er Kassebølle-Klausebølle, Tranekær-Botofte og Vognsbjerg-Søndenbro. Det sidste område regner Bredbåndsforeningen med vil kunne dække hele sydspidsen af Langeland, hvis der ellers er opbakning.

I de områder vil Bredbåndsforeningen prøve at overtale så mange som muligt til at tilmelde sig projektet, inden ansøgningen skal sendes til Energistyrelsen til oktober. Her er der nemlig igen 100 millioner at søge til projekter i tyndt befolkede områder, hvor det er svært for teleselskaberne og andre aktører at lave en forretning og af samme grund ikke investerer.

Mød ministeren
Er det de frie markedskræfter eller støtte fra bredbåndspuljen, der skal give langelænderne bedre internet i fremtiden? Eller måske begge dele?Fyns Amts Avis har inviteret energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til en debat med avisens abonnenter om, hvordan vi styrker det digitale Langeland.

Det kommer til at foregå på Ørstedskolen, Mellemtrinnet, i Rudkøbing mandag den 21. januar klokken 17.30 til 18.30.

Der er tilmelding på FAAdebatteri@jfmedier.dk eller på 6345 2201

Egenbetaling skræmmer

Langeland fik i 2018 penge fra bredbåndspuljen til den eneste ansøgning, der overhovedet kom fra Langeland.

Der blev givet knap en million til at udrulle fibernet i Helletofte-Emmerbølle området, hvor 27 husstande kan se frem til at få indlagt fibernet i løbet af 2019.

Men projektet i Helletofte viser også, hvilke udfordringer Bredbåndsforeningen står over for, hvis der skal graves mere fiberkabel ned på Langeland med støtte fra bredbåndspuljen.

Ud af af de 260 husstande i Helletofte-Emmerbølle området, endte det med, at kun 27 var interesserede, da det blev alvor, og det betyder, at hver husstand støttes med knap 34.000 kroner.

Årsagen er de spredte bebyggelser på landet, et meget stort antal ældre, der ikke mener, de har brug for internet, samt en egenbetaling på 4000 kroner for at blive sluttet til.

Bevidst om udfordring

Jørgen Jensen fra Langelands mobil- og bredbåndsforening er fuldt ud bevist om udfordringen med at få langelænderne til at forpligte sig økonomisk.

- Vi har en opgave med at overbevise folk om, at det er en god investering, indrømmer han.

- Mange synes, at 4000 kroner er mange penge, men man skal også tænke på, at ens hus stiger i værdi, hvis der bliver lagt fiber ind, og man vil samtidig kunne spare mane penge på TV-pakker og telefonabonnementer, siger han.

Bredbåndsforeningen har foreløbig planlagt det første informationsmøde om projektet i Kassebølle-Vognsbjerg. Det bliver på Kassebølle Friskole den 20. marts klokken 19.

Bredbåndspuljen på Langeland: Bredbåndsforeningen har udset sig tre steder, hvor der skal søges penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce