Landsret stadfæster livstidsdom: Pårørende brød ud i klapsalver

Torsdag den 12. april er der sat foreløbigt punktum i ankesagen, hvor dobbeltmorder har krævet at nedsat sin livstidsdom. Foto: Michael Nørgaard

Landsret stadfæster livstidsdom: Pårørende brød ud i klapsalver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 12. april har Østre Landsret i Odense stadfæstet byrettens livstidsdom over den 27-årige dobbeltmorder, Alexander Jensen.

I denne uge har Østre Landsret i Odense behandlet en ankesag rejst af den dømte dobbeltmorder, Alexander Jensen.

Den 17. april 2016 påkørte, skød og dræbte han sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste i Snøde på Langeland.

Forbrydelsen blev i juni sidste år af Byretten i Svendborg takseret til fængsel på livstid, hvilket den dømte har krævet ændret til 16 års fængsel.

Det krav har Østre Landsret taget stilling til i en ankesag i denne uge, og torsdag den 12. april er der nu sat foreløbigt punktum i sagen, idet landsretten har stadfæstet byrettens dom.

Det vil sige, at den dømte skal i fængsel på livstid, hvilket blev besluttet af et enigt nævningeting og juridiske dommere i forening.

Ifølge dommeren var byrettens afgørelse var meget grundig, og der var i landsretten kun brug for få supplerende spørgsmål.

Et af argumenterne er ifølge dommeren, at obduktionsrapporterne af de dræbte viser, at skuddene mod deres ansigter er såkaldte berøringsskud, hvilket altså underminerer den dømtes påstand om i forhold til kæresten at have ramte med med et vådeskud.

Et krav fra de efterladte forældre om økonomisk godtgørelse blev derimod ikke imødekommet af landsretten.

Det gik, som det skulle. Kort og godt. Alt andet ville være umuligt.
Jes Roløkke Larsen, far til den dræbte Finn Larsen

Klapsalver og jubel

Efter domsafsigelsen blev den dømte ført ud af retslokalet, og da dørene også havde smækket sig efter nævningene og dommerne, brød de pårørende ud i spontane klapsalver.

- Sådan! Lød det fra en af de nærmeste til den dræbte Finn Roløkke Larsen.

Og trods sorg var netop dennes far, Jes Roløkke Larsen, godt tilfreds med dommens udfald.

- Det gik, som det skulle. Kort og godt. Alt andet ville være umuligt, sagde han få minutter efter domsafsigelsen i rettens ventelokale.

Enige fædre

Også den dræbte Nanna Olsens far, Morten Emdal Olsen, var dybt berørt efter domsafsigelsen, hvor familiemedlemmer og pårørende til de dræbte tog afsked med hinanden i retten.

- Det er, som det skal være. Jeg havde ikke forventet andet, sagde han grådkvalt og fulgtes kort efter med sin hustru ud af retsbygningen.

Den nu to gange dømte dobbeltmorder Alexander Jensen skal betale sagens omkostninger.

Søster er lettet

22-årige Maria Rækjær Olsen er søster til den dræbte Nanna Olsen.

Søsteren er lettet over, at landsretten stadfæstede byretsdommen på livstid.

- Jeg kunne ikke klare tanke om, at han kunne komme ud igen om 16 år. Måske kunne han finde på at gøre det igen, siger Maria Rækjær Olsen.

Selv om det har været en meget barsk omgang at skulle overvære sagen i landsretten, så var det endnu værre for Maria Rækjær Olsen, da sagen var for byretten sidste år.

- Dengang vidste vi ikke, hvad der kom frem under retssagen. Og denne gang er der ikke kommet nye oplysninger, siger Maria Rækjær Olsen.

Hun fortæller, at familie, venner og en psykolog hjælper hende med at komme igennem hverdagen, så nu melder sig igen, nu hvor retsopgøret om dobbeltdrabet nu er afsluttet.

Landsret stadfæster livstidsdom: Pårørende brød ud i klapsalver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce