#metoo var det vigtigste fra 2017


#metoo var det vigtigste fra 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Britta Kristensen, Søren Lolks Vej 30, Svendborg
Billede
Læserbrev. 

For mig er der ingen tvivl. #metoo er det vigtigste, der er sket i 2017. Præsidenter og despoter kommer og går, lande går i krig med sig selv og hinanden. Det er der ikke noget nyt i, og folkevandringer har også altid fundet sted.

Med #metoo derimod gør vi noget, vi aldrig har gjort før. #metoo viser, at vi har bevæget os indeni, og det er vigtigst.

Det er aldrig i menneskehedens historie før sket, at kvinder generelt har fået hovedet så meget ovenvande, at mange nok har fået selvtillid nok til frivilligt at ødelægge den "gode" offentlige stemning - og holder fast - helt spontant.

Det er også nyt og første gang i menneskehedens historie, at der parallelt er mange mænd, som hviler så meget i sig selv, at de uden skyldfølelse kan lytte til, hvad der bliver sagt, og som kan sige: - Det er en øjenåbner, vi tror på jer, det kan vi mænd gøre bedre, og det skal vi.

Begge dele er nyt, sådan for alvor nyt, det er stort, og det tænder en gnist af håb for os allesammen.

Så til trods for, at vi stadig tillægger hinanden de værste motiver og geråder os ud i nogle gevaldige slagsmål, som næsten kan overskygge nyheden, så har #metoo allerede forandret os, sådan langt og dybt inde.

Katten er ude af sækken, og der er blevet lagt så mange svesker på disken, at allesammen må have fået noget at tænke over i mange år frem. Det kommer ikke til at gå væk, det vil rulle sig ud og udvikle sig, blive vendt og drejet, og der ligger mange erkendelser og venter i fremtiden for os allesammen.

Det er positivt, og det vil være til glæde for os alle, det lover jeg.

At turde stå ved os selv og at kunne lytte til hinanden uden sårbarhed er opskriften på fred i verden.

Holder vi fast i vores mere- og mindreværdsfølelser derimod, vores sårbarhed og vores forestillinger om vores ret til hævn, så holder vi os selv fast i krige, elendige ledere og ulykker af alle slags.

#metoo er og må også være en milepæl i den kollektive erkendelse af, at vi den situation vi sidder i, har vi allesammen være med til at skabe med vores følelser og alle de små valg, vi tager hver dag. Alt, hvad vi gør, betyder noget for os selv og andre, og dermed har vi allesammen et ansvar for, hvad vi gør og siger.

At tage det ind er den forandring, der skal til - vores fremtid afhænger af det. Selvom det er langt og et sejt træk, må vi anerkende hver eneste milepæl.

#metoo var det vigtigste fra 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce