Vollsmose. Sanktioner og forældrekurser er løsningen


Vollsmose. Sanktioner og forældrekurser er løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Araz Khan, Dankvart Dreyers Vej 48, Odense M
Billede
Læserbrev. 

Det er konstateret, at ungdomskriminaliteten er stigende i Vollsmose. Trist, men sandt, og det er naturligvis ikke i orden. Jeg hæftede mig ved, at stigningen blev forklaret med en såkaldt "lillebror-effekt", og det fik mig til tasterne. Fordi at bortforklare med den slags er intet mindre end ansvarsfraskrivelse for de mange mislykkede integrationsprojekter, som vokser i lyset af integrationsindustrien og dernæst forældrenes manglende ansvar.

Vollsmose er ikke homogent, der bor naturligvis også velfungerende mennesker. Samtidigt har en gruppe bevidst meldt sig ud af ethvert legitimt fællesskab. De eneste investeringer, som beviseligt har effekt med forebyggelse for øje i disse miljøer, er et stærkt foreningsliv, som samtidigt lærer de unge at tage ansvar for deres lokalsamfund.

Det er en forebyggelsesproces. Nu har man i årtier forsøgt med alverdens tiltag og drænet kommunekassen hver gang, det brænder på, men nu må det snart være tid til, at de, som er årsagen til problemstillingerne, betaler til gildet. Ja, indfør sanktioner mod de forældre, som ikke tager deres forældrerolle alvorligt.

Mit forslag er uden tvivl en generalisering bygget på, at nogle forældre har overladet opdragelsen til skolen og lokalmiljøet. Jeg har de sidste måneder besøgt velfungerende foreninger i området, som bidrager meget konstruktivt til forebyggelse, og disse består af frivillige lokale, som i ny og næ får et par læderbolde eller et par boksehandsker, men deres bidrag er meget mere værd.

"Eksperter" mener, der skal bygges en vej, en mur - eller som nogle foreslår: jævne nogle bygninger. Men intet af det nævnte er løsningen. Løsningen er at tale et sprog, som denne gruppe forstår, nemlig sanktioner sideløbende med forældrekurser, som er obligatoriske. Mange af disse forældre er desuden i forvejen langt fra arbejdsmarkedet, så en del af deres aktiveringsforløb kan med rette være 15 timers ugentligt bidrag i en lokalforening/fritidsforening.

Stop berøringsangsten og klientgørelsen af en gruppe mennesker, som blot har brug for tydelige og klare rammer. Offerrollen kan ikke legitimere ansvarsfraskrivelsen. 

 

Vollsmose. Sanktioner og forældrekurser er løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce