Vandboringer. Red vores drikkevand


Vandboringer. Red vores drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nils Sjøberg, Radikal spidskandidat til regionsvalget, Rytterknægten 6, Kolding
Nils Sjøberg
Læserbrev. 

Rent drikkevand er en forudsætning for menneskers sundhed.

Det er derfor nødvendigt, at vi tager ved lære af de foruroligende nyheder om giftstoffer i drikkevandet ved Veflinge Vandværk. Det, som ikke måtte ske, er sket. Kemikalierne bentazon og glyphosat, som kan være skadelige for fostre i selv mindre koncentrationer, er blevet fundet i boringer fra vandværket, som netop er blevet lukket. Det er ikke mindst alvorligt, fordi det med al tydelighed viser, at man ikke kan forhindre, at giftstoffer fra sprøjtemidler når ned i grundvandet.

Som omtalt i Fyens Stiftstidende er det beskæmmende, at Nordfyns Kommunes Natur- og miljøafdeling ikke har handlet langt tidligere. Således viste en række målinger allerede i 2012, at der var en alvorlig stigning i indholdet af sprøjtegiften Bentazon i vandværkets ene boring.

Havde politikerne handlet allerede dengang og iværksat en undersøgelse af boringens beskaffenhed, havde borgerne sandsynligvis været sparet for en årrække med gentagne overskridelser af grænseværdier i drikkevandet. Der skal derfor på det kraftigste opfordres til, at man straks iværksætter tiltag for at værne om vores alle samens helt uvurderlige grundvand og borgernes sundhed.

Situationen kunne have været værre. Mange borgere og landbrug fortjener annerkendelse for at vise vejen ved at begrænse brugen af roundup og sprøjtegifte. Det er vigtigt, at denne udvikling fortsætter. Men det er tydeligvis ikke nok. Derfor bør Region Syddanmark lade sig inspirere af vores tyske naboer og frede de arealer, som ligger umiddelbart ovenpå grundvandsboringerne, som er helt afgørende for både nuværende og kommende generationers sundhed.

Vandboringer. Red vores drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce