Utilpassede. Alfahanner på Nyborgvej


Utilpassede. Alfahanner på Nyborgvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Haunstrup Madsen, Nyborgvej 114, Odense
Billede
Læserbrev. 

I sidste uge berettede Fyens.dk om en række ubehagelige episoder ved friluftsbadet i Odense. En 15-årig dreng fik stjålet telefonen, og en uheldig moder endte med at blive konfronteret af 20-25 unge knægte.

Når man er beboer på Nyborgvej, et stenkast fra Black Armys gamle klubhus, er man efterhånden vant til "utilpassede", fordækte typer og deres barnlige adfærd.

Særligt, hvis man nærmer sig tankstationen ved krydset mellem Østerbæksvej og Nyborgvej, er det, som om man træder ud af den civiliserede verden og ind på savannen. Mændene puster sig op som rovdyr, eller alfahanner, der vil markere deres territorie og kvinderne undgår så vidt som muligt øjenkontakt.

Løftede pegefingre har forklaret mig, at deres omgivelser og uheldige situationer har presset dem i denne rolle. Og jeg har lært at leve med det. Jeg har lært at leve med nedstirrende øjne og provokationer fra "utilpassede" mænd, og at jeg ikke hører mange danske ord, hvis jeg krydser Ejbygade. Det er bare et vilkår, når man bor i nærheden af Vollsmose og Korsløkkeparken.

Alligevel blev det for meget, da jeg i sidste uge fulgte åen på den skønne sti, der løber parallelt med Åsumvej. Omkring halvvejs på min spadseretur bemærker jeg to mænd komme kørende i den modsatte retning på en knallert. Stien er bred nok til, at de kan holde sig på sikker afstand i den modsatte side, hvilket de gør indtil videre. Da de kommer tættere på, skifter de alligevel spor og kører nu direkte mod mig, med hvad der kun kan tolkes som intentionen om at påkøre mig. Kort før katastrofens indtræden vælger knallertføreren dog at skifte spor og undviger mig således. Mit hjerte bankede ustandseligt, og jeg fik råbt et par ugenkendelige fraser efter knallertens bagdel, mens de fræsede ned mod centrum.

Egentligt kunne jeg vel bare ryste oplevelsen af mig. Det var vel blot endnu et forsøg fra en utilpasset alfahan på at dominere, om end lidt mere ekstremt end jeg er vant til. Der var dog den lille detalje, at jeg med på turen havde min fire måneder gamle datter i en barnevogn. Det var altså ikke blot to hanner, der skulle se hinanden an. I stedet handlede det om, at jeg skulle frygte for mit afkoms ve og vel. Pludselig var vi ikke længere på savannen i dyreriget, men banket tilbage til tilstande, der mindede om et stammesamfund.

En af fordelene ved at leve i en moderne retsstat er, at magten er tredelt og at politiet har voldsmonopolet. Visse steder i Odense virker dette ikke helt til at være sagen.

 

Utilpassede. Alfahanner på Nyborgvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce