Uddannelse. Unge i klemme i systemet


Uddannelse. Unge i klemme i systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susanne Hagelberg, Tranevej 13, 2.th., Odense C - byråds- og regionsrådskandidat, Nye Borgerlige
Billede
Læserbrev. 

Lige om lidt vrimler det overalt i byen med glade unge mennesker iført huer med forskellige bånd. Mange af dem vil for længst have besluttet sig for, hvilken uddannelse de skal tage efter ungdomsuddannelsen og afventer nu spændt på, om de kommer ind på drømmestudiet.

Men for en del af dem kan det blive lidt af et mareridt, når de har afsluttet deres eksamen, for et er, at de ikke ved, om drømmestudiet bliver en realitet. Noget helt andet er, hvor de skal få penge fra, når SU ophører med udgangen af juni, og den videregående uddannelse først begynder i september. Hovedreglen er nemlig, at studerende ikke er berettigede til kontanthjælp, og at de bliver betragtet som studerende også fra afslutningen af en ungdomsuddannelse til påbegyndelse af en videregående uddannelse.

De kommer derfor i klemme økonomisk, såfremt de ikke kan opnå job i juli og august eller på anden vis kan opnå forsørgelse, indtil de kan begynde på en videregående uddannelse. Kontanthjælp kan de i hvert fald godt afskrive, for de kommer ulykkeligvis i klemme mellem to uddannelser: En ikke kompetencegivende ungdomsuddannelse de har afsluttet og en videregående uddannelse, de venter på at påbegynde.

Det betyder, at de unge mennesker i to måneder skal være selvforsørgende, da de hverken kan få SU eller kontanthjælp. Hvor mange unge kan det, medmindre de kan skaffe sig vikarjob eller har økonomisk velstillede forældre, der økonomisk kan hjælpe dem?

Det virker mere end molboagtigt, da de unge godt kan søge kontanthjælp, såfremt de ikke har søgt ind på en videregående uddannelse med optag i september. For nu at gøre det hele endnu mere grotesk og "latterlig" vil unge under 30 år samtidig blive pålagt uddannelsespålæg.

Jeg vil inderligt håbe, at de unge mennesker fra uddannelsesinstitutionerne er blevet gjort bekendt med, at de ikke kan opnå økonomisk hjælp fra kommunen efter ungdomsuddannelse og indtil start på videregående uddannelse i september. Det afgørende for at få økonomisk hjælp er, at der er et afbrudt uddannelsesforløb, og sommerferieperioden betragtes ikke som en periode, der afbryder uddannelsesforløbet. Efter min vurdering skal denne regel ændres, så unge ikke kommer i klemme i systemet.

 

 

 

Uddannelse. Unge i klemme i systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce