Uddannelse. Uddannelse er det bedste udgangspunkt


Uddannelse. Uddannelse er det bedste udgangspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Kære Trine Bramsen. Tak for din respons på mine bemærkninger til din Ytring i FS.

Det var ikke min hensigt at være nedladende eller lignende i mit svar til dig. Jeg bliver bare så forundret, når du henviser til at unge "vurderes ikke egnede". Det er jo fint, at du og dit parti ser fremad og få nye målsætninger, men jeg synes bare, du også er nødt til i troværdighedens navn at erkende et medansvar for eksisterende lovgivning.

I den forbindelse prøvede jeg at belyse sagen ved at forklare, hvordan vi arbejder i grundskolen, i uu-regi og på ungdomsuddannelserne med det lovgrundlag Erhvervsskolereformen indeholder, en reform der jo blev indført under dit partis undervisningsminister.

Vi arbejder selvfølgelig og altid ud fra den ramme, enhver given lovgivning sætter, og siden I - i førnævnte reform - indførte begrebet "Uddannelsesparat UP/Ikke uddannelsesparat IUP", har vi gjort en stor dyd i netop ikke at bruge det som en stempel, de unge får sat i panden "duer ikke", men som et redskab, der er en del af en proces, og som jo har vist flytter rigtig mange fra 8. klasses over 20 procent vurderede IUP  - gennem en skole- og en vejledningsindsats/ et læringsforløb aftalt med den enkelte elev og forældre - til ved udgangen af grundskolen at blive klar til at gå videre i en ungdomsuddannelse. Ingen unge skal opleve at blive sorterer fra, herom ingen tvivl.

Jeg er helt klar over, politik er det muliges kunst, og man undgår ikke, når diverse partier har forskellige meninger om bl.a. faglige krav til optag på hhv. erhvervsskole og gymnasium at skulle sortere, men tro mig, vi arbejder i grundskolerne, i ungdomsuddannelserne og i UU-regi på at se alle muligheder i de unge og på også at italesætte en ligestilling i forhold til en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.

Jeg skal være den først til at hilse ethvert tiltag velkommen, der har som målsætning at give alle unge i Danmark det bedste grundlag for et godt voksenliv, og her er en uddannelse fortsat det bedste udgangspunkt for den enkelte.

Sammen gør vi hinanden bedre og skulle du få tid og lyst, er du altid velkommen til også at besøge os i UUO og få en snak om vores dagligdag i arbejdet med unge.

Uddannelse. Uddannelse er det bedste udgangspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce