Af: Niels Rude, Lemckesvej 18, Odense M

Et af de absolut største problemer på arbejdsmarkedet er den manglende søgning til vores erhvervsuddannelser. I løbet af en håndfuld år vil vi stå i en situation, hvor virksomhederne enten må sige nej til nye ordrer eller må importere udenlandsk arbejdskraft.

Jeg er overbevist om, at et flertal af os ønsker, at så mange job som muligt bliver udført af arbejdskraft med rødbedefarvet pas - til gavn for dem, for virksomhederne og for os alle.

Derfor er der al mulig grund til at hejse flaget i forbindelse med Odense Kommunes budget 2018, hvor et flertal i byrådet klart går ind og prioriterer indsatsen for, at flere odenseanere får en erhvervsuddannelse.

Kendskabet til erhvervsuddannelserne og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder skal øges. Rekrutteringsgrundlaget til erhvervsuddannelserne er ikke alene folkeskolen, men også gymnasierne.

Alle - unge som voksne - der gennemfører grunduddannelsesforløbet på en erhvervsuddannelse SKAL garanteres en praktikplads. Et flertal i Odense Kommune er på vej.