Uddannelse. Alle unge skal med på uddannelsesvognen


Uddannelse. Alle unge skal med på uddannelsesvognen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Trine Bramsen - MF, Socialdemokratiet
Nils Meilvang/Scanpix Denmark
Læserbrev. 

Et angreb er som bekendt det bedste forsvar. Det synes UU-vejleder Lene Svejborg at efterleve med sit indlæg 26. maj, hvor hun kritiserer undertegnede for ikke at vide nok om uddannelsesindsatsen for unge.

Jeg vil ikke være tilsvarende nedladende. Det gavner hverken den demokratiske debat eller ungdommen. Men jeg vil fremhæve, at der i dag er 27 procent af eleverne i 8. klasse, der erklæres ikke-uddannelsesparate. Definitionen finder man både på Lene Svejborgs egen arbejdsplads og i Undervisningsministeriets bekendtgørelser. Det er ikke rimeligt, at vi så tidligt i unges liv giver helt unge prædikatet ikke-parate. Alle er parate til noget. Spørgsmålet er blot hvad.

Derfor agiterer jeg sammen med mit parti kraftigt for, at vi afskaffer denne betegnelse. Og jeg står også på mål for, at vi ikke skal sætte målsætningen for, hvor mange unge der skal gennemføre en ungdomsuddannelse ned med 10 procent. Det er altså det, som undervisningsministeren har foreslået. Uanset hvordan man vender og drejer det. Faktum er også, at 16 procent af alle unge syv år efter grundskolen hverken er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse. De fleste er på overførselsindkomst.

Jeg er ikke i tvivl om, at lærere, pædagoger og vejledere hver eneste dag gør et fantastisk arbejde. Min familie og vennekreds består af selvsamme, ligesom jeg ofte besøger de fynske institutioner. Jeg ser, hvordan der kæmpes. Og lytter til fortællingerne om de unge. Ligesom jeg lige nu følger forhandlingerne om en ny unge-indsats på tætteste hold. Men det ændrer ikke ved, at vi skal have modet til at sætte den politiske overligger højere. Vi må ikke bare acceptere, at en stor del af de unge ikke kommer med på uddannelsesvognen fra start. Heller ikke selvom det er svært.

Man kan godt være nedladende overfor politiske målsætninger. Men det ændrer ikke på, at vi skylder de unge at tro på dem - og hjælpe dem hele vejen i mål. Vi skylder de unge at forbedre indsatsen, så længe så mange sættes af før målet. Og lige netop det vil jeg fortsat stædigt kæmpe for.

 

Uddannelse. Alle unge skal med på uddannelsesvognen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce